Bild: Bjelica je izgubljen

Foto: EPA

UNION BERLIN odigrao je 0:0 s Borussijom Mönchengladbach na gostovanju u 31. kolu Bundeslige. Berlinska momčad trenera Nenada Bjelice tako je prekinula niz od tri uzastopna poraza i sada je 14. s 30 bodova, dva više od Mainza, koji se nalazi na 16. mjestu, koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Bjelica je krajem studenog 2023. preuzeo Union s ciljem spašavanja od ispadanja. Podigao je momčad u kojoj igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, no potom je ostao bez pobjede u posljednjih pet kola, u kojima je igrao s klubovima iz gornje polovice ljestvice - Bayernom, prvakom Bayer Leverkusenom, Eintracht Frankfurtom i Augsburgom - te sada 13. Borussijom Mönchengladbach.

Bjelici slijedi borba za ostanak

Bjelici tako do kraja sezone, u naredne tri utakmice s Bochumom, Kölnom i Freiburgom predstoji borba za ostanak. Pritom treba istaknuti da se Bochum i Köln također bore za zadržavanje prvoligaškog statusa, dok je Freiburg sedmi.

Bild uoči završnice sezone ističe problem Bjeličine momčadi, a to je da zabija malo golova. Union je u 31 nastupu zabio 26 pogodaka, što znači da samo Köln s 24 postignuta ima manje. "Tako će biti jako teško ostati u Bundesligi", piše Bild te dodaje: "Jedno pitanje postaje goruće: može li Union u preostale tri utakmice ponovno zabijati?"

"Čini se da je Bjelica u golgeterskoj krizi izgubljen kao i njegovi igrači"

Bild smatra da napad koji je Union složio u zimskom prijelaznom roku nije spreman za prvu Bundesligu. "Bjelica je morao bespomoćno gledati kako njegovi igrači propuštaju velike prilike", ističe Bild o utakmici Uniona i Borussije Mönchengladbach.

"Čini se da je Bjelica u golgeterskoj krizi izgubljen kao i njegovi igrači", zaključuje Bild i dodaje da hrvatskom stručnjaku preostaje samo razgovarati sa svojim igračima i poručiti da će golovi doći.

Prvi posao u ligama Petice

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener.

U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek i Trabzonspor. Preuzimanje Uniona mu je prvi postao u ligama Petice, odnosno najjačim europskim ligama.

Pročitajte više