Bilić: Prosinečki mora biti u stožeru

SLAVEN BILIĆ, novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije tvrdi da je za ispunjenje njegova plana nužno da u stožeru bude Robert Prosinečki. Nijemu mu važno koju će funkciju "Žuti" dobiti, ali kaže da mora biti jedan od njegovih suradnika.

"Nisam izabrao Prosinečkog zato što je moj prijatelj, nego zato što se dokazo u radu, ima golemu energiju i želju i viziju sličnu mojoj. U "Zagrebu " je napravio čudo samo zahvaljujući silnoj količini pozitivne energije. Kazali su čelnici HNS-a da ne žele direktore. Ne vidim tu ništa sporno, uostalom predsjednik Marković ga voli. Ma tko ga ne voli?"-kazao je Bilić Novom listu.

Ističe kako Prosinečki ne mora biti direktor reprezentacije, ali da svakako treba biti u stožeru, jer mu je jednako bitan kao i ostali suradnici koje je izabrao - Asanović, Jurčević i Mrmić.

Bilić priznaje kako najbolje funkcionira sam, ali je svjestan da treba pomoć suradnika. Vjeruje da će se pronaći modus da Prosinečki bude u stožeru jer je on nužan za ispunjenje njegova plana.

Bilić ne odustaje od razgovora s Dadom Pršom. Kaže da ne zna ima li šanse da ga nagovori da promjeni mišljenje, ali ne može si dozvoliti da ne ode u Glasgow i porazgovara s njim.

"Trebam te za pet utakmica, dvije s Rusima, dvije s Englezima i jednu s Izraelom. Javi mi samo tjedan dana unaprijed dolaziš li ili ne"- riječi su koje Bilić namjerava uputiti Prši i vjeruje da će Dado prihvatiti poziv.

Bilić je potvrdio da Niko Kranjčar nije izgubio status u reprezentaciji i da ozbiljno računa na njega. Vjeruje da će u novoj situaciji Niko skinuti sa sebe veliki teret i da će u njegovoj reprezentaciji moći funkcionirati.

"Bit ću objektivan, Niko se u zadnje dvije godine nije razvijao onako kako smo htjeli i kakva su bila očekivanja s obzirom na njegov talent, koji je najveći od svih igrača u Hrvatskoj. Niko ostaje u krugu reprezentativaca, a hoće li igrati među prvih jedanaest ili neće, ovisit će isključivo o njemu samome"- zaključio je Bilić.

Pročitajte više