Slaven Bilić

Bilić se vraća u bivši klub? Navijači na utakmici skandirali njegovo ime

Foto: Profimedia

SLAVEN BILIĆ u prosincu 2020. godine dobio je otkaz u West Bromwich Albionu nakon što je u 13 utakmica osvojio sedam bodova. Nakon toga je bivši hrvatski izbornik otišao u Kinu gdje je donedavno vodio Beijing Gouan. Sada je situacija takva da je Bilić bez angažmana, a WBA bez trenera.

Britanski mediji javljaju da je Bilić jedan od favorita za preuzimanje West Bromwich Albiona koji je nakon sedam mjeseci raskinuo suradnju s Valerienom Ismaelom. WBA je šesta momčad druge engleske lige i do kraja sezone ga čeka velika borba za plasman u Premierligu.

Pouzdani novinar Ekrem Konur tvrdi da će WBA ovog tjedna imati razgovore s Bilićem, Steveom Bruceom i Johnom Terryjem. Prema kladionicama je Bruce uvjerljivo najveći favorit za dobivanje posla, a na drugom mjestu je Bilić. 

Bilić je za otkaz u WBA-u saznao u autobusu

Bivši hrvatski izbornik iz West Broma je otišao nakon sukoba s čelnicima kluba. Tražio je novac za pojačanja, ali je dobio samo 40 milijuna eura i uspio dovesti trojicu igrača. Otkaz je dobio nakon 1:1 s Manchester Cityjem u gostima. Julian Dicks, trener koji je bio dio Bilićevog stručnog stožera, otkrio je što se događalo nakon utakmice sa Cityjem, klubom koji je te sezone postao prvak Engleske.

"Došli ste iz druge lige i idete na Etihad kod Manchester Cityja. Da, imali smo sreće te večeri, ali uzeli smo bod. Vraćali smo se autobusom i počele su mi stizati poruke da smo smijenjeni. Ništa mi nije bilo jasno. Pa upravo smo odigrali neriješeno u gostima sa Cityjem. Nisam vjerovao, mislio sam da su to gluposti po društvenim mrežama. Međutim, sljedeći dan su nas iz kluba pozvali u ured i to je bilo to. Očito je sve bilo isplanirano, očekivali su da ćemo primiti četiri-pet golova od Cityja i da će odluka biti lagana."

Navijači su tada bili bijesni na klub, a prije nekoliko dana u porazu od Prestona skandirali su Bilićevo ime i zazivali njegov povratak. "To dovoljno govori... To pokazuje da ste ipak nešto dobro napravili za klub. Ljudi mogu misliti svašta o Biliću, ali je riječ o sjajnoj osobi i odličnom taktičaru", dodao je Dicks.

Bilić je WBA vodio na 65 utakmica. Ostvario je 26 pobjeda uz 18 poraza. 

Pročitajte više