"Bilić silno želi pobijediti na Wembleyu, nećemo se braniti!"

NAŠI su reprezentativci po dolasku u London privukli svitu novinara koji su se pomno pripremili za lov na senzacije. Ivica Olić, opkoljen otočkim reporterima, najprije se osvrnuo na verbalne napade Johna Terryja na Eduarda da Silvu. Ola smatra da se iz njih može očitovati bojazan engleske reprezentacije.

Terry je, naime, javno kritizirao Eduarda zbog njegova navodnog simuliranja penala u susretu kvalifikacija za Ligu prvaka između Arsenala i Celtica zbog čega je Uefa kaznila hrvatskog reprezentativnog napadača s dvije utakmice suspenzije.

"Ne razumijem komentare i napade nekih igrača na Eduarda, a posebno Terryja. Eduardo nije ''glumac'' i njegov tretman u tom slučaju bio je vrlo loš. Sve mi se čini da su nas se Englezi uplašili, možda još uvijek pamte poraz na Wembleyu od nas prije dvije godine. Očigledno je da se uoči utakmice vodi psihološki rat, a naš najbolji odgovor bio bi pobjeda u Londonu", prenosi Olićevu izjavu Daily Star.

Hrvatski je napadač ukratko najavio i sam dvoboj u srijedu na Wembleyu.

"Za nas bi i neodlučen rezultat bio dobar, ali to ne znači da ćemo igrati previše defenzivno i ciljati rezultat 0:0. To nije način na koji mi igramo. Očekuje nas teška atmosfera nakon onoga što smo zadnji puta napravili na Wembleyu. Mi, pak, još uvijek pamtimo i naš poraz 4:1 u Zagrebu u ovim kvalifikacijama, ali zbog toga nećemo biti uznemireni. Naš izbornik Slaven Bilić silno želi dobiti ovu utakmicu. On je uvjeren da mi to možemo, a mi igrači vjerujemo našem izborniku"

Kranjčar: Nema predaje, uzdamo se u kontre!

Niku Kranjčara "prisvojili" su novinari Sky Sportsa.

Engleski nogometaši imaju priliku eventualnom pobjedom osigurati prolazak na Svjetsko prvenstvo, ali utakmica je u natjecateljskom smislu važnija za Hrvatsku kojoj bi bilo koji rezultat osim poraza bio vjetar u leđa u borbi s Ukrajinom za drugo mjesto u šestoj kvalifikacijskoj skupini.

"Sasvim nas sigurno očekuje teška utakmica. No, već smo jednom igrali na Wembleyu i pobijedili. Ipak, ovo će biti sasvim drukčija utakmica. Nadamo se da ćemo biti čvrsti u obrani, uzdajući se u naše kontranapade", kaže Kranjčar.

Prokomentirao je i izostanak dvojice reprezentativnih, a odnedavno i klupskih suigrača iz Tottenhama, Luke Modrića i Vedrana Ćorluke.

"Bez njih dvojice naša momčad nije ista. Opet, znamo da na njih ne možemo računati i moramo to tako i prihvatiti. Bit će nam teško, to je sigurno. No, mi se nikada ne predajemo. Dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo odigrati pametno i nadati se dobrom ishodu", zaključio je Kranjčar.

Pročitajte više