Bilić: Špekulacije mi idu na živce, pustite da dovršim posao

SLAVEN BILIĆ gostovao je u televizijskoj emisiji Istinom do gola i još se jednom osvrnuo na kontakte ostvarene s klubom koji prati Bayern na ljestvici Bundeslige. Izbornik se nije ustručavao ponoviti da su prvi razgovori s Nijemcima obavljeni još prije dva tjedna, kada je u Zagrebu gostovao rukometni div HSV.

"Nakon toga otišao sam u Njemačku kako bi pogledao Olića. Sreo sam direktora HSV-a i razgovarali smo sat i pol, o svemu pa i o eventualnoj suradnji. Shvatio sam da sam ozbiljan kandidat, a koliko ih još ima ne znam. Međutim, želim i kazati da se kod svakog mog odlaska u inozemstvo piše da potpisujem ugovor s nekim klubom. To nije tako i nemam potrebe svaki put objašnjavati što se događalo na putovanju. A ovaj kontakt čelnika HSV-a kompliment je i za naš Savez i mene osobno", istaknuo je izbornik.

Odgovorio je Bilić i na poruku Zlatka Kranjčara, koji izborniku savjetuje bijeg u inozemstvo.

"Cico se opekao, on je vrhunski stručnjak, a nakon tri utakmice na SP u Njemačkoj mu se sve izokrenulo. Iako je on i dalje isti čovjek i kvalitetan stručnjak", kazao je Bilić.

"Bitan je dojam na EP, ali sam uvjeren da ćemo uz malo sreće proći u drugi krug. Mi smo u Francuskoj imali sreće, pa i u skoku u vis ti je potrebna sreća. Svaki prvak svijeta ima sreće i nadam se da će i nas pogledati na prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. A uvjeren sam da ćemo igrati dobro", dodao je.

Bilić Englezima: Interes mi godi, ali me i živcira

Bilić je preuzeo hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon fijaska na SP-u u Njemačkoj 2006. i  u impresivnom je stilu odveo na EP u Austriju i Švicarsku. Ne čudi stoga što se našao se na listi zanimanja mnogih inozemnih klubova.

Iako igračima i treneru treba mir pred predstojeće veliko natjecanje, tako ne misle klubovi poput West Hama i HSV-a, koji sve češće špekuliraju o tome kako na svojoj klupi žele hrvatskog izbornika.

Engleski mediji sve češće pišu o Biliću kao novom kormilaru West Ham Uniteda za kojega je Bilić igrao u kasnim 90-ima.

U intervjuu za jedne engleske novine Bilić je rekao: "Naravno da mi godi čuti kako se za mene interesiraju inozemni klubovi, međutim istovremeno mi to ide na živce, jer me te špekulacije ometaju u trenutačnom poslu, a to je pripremanje i nastup s Hrvatskom na Euru". Uz to Bilić navodi kako je financijska strana važna za sve, ali kako kaže za njega nije i presudna.

"Prvo što će odlučivati, bit će moje šesto čulo u eventualnom preuzimanju nekog novog kluba ili reprezentacije."

U  priču oko Bilića uključio se i HSV, koji našeg izbornika želi na klupi nakon ljeta. Njemačkim novinarima Bilić je rekao da je na utakmici bio isključivo zbog gledanja dvojice hrvatskih reprezentativaca, Ivice Olića i Mladena Petrića.

Sve u svemu, još ćemo puno slušati o eventualnim mogućim Bilićevim destinacijama, pogotovo nakon Eura. Do tada je izborniku potreban mir kako bi s Hrvatskom dovršio uspješan posao.

D.R./F.V.
Foto: AFP, Kicker, Bild

Pročitajte više