Bilić: Svatko bi pregovarao sa Celticom i Rangersom

PO DOLASKU u Glasgow, Slaven Bilić postao je glavna meta škotskih i drugih otočkih novinara. Najviše se raspituju o odluci da ostane izbornik hrvatske reprezentacije te o mogućim budućim angažmanima.

"Želim ostati hrvatski izbornik zato što mi je super i imam odličnu mladu momčad", rekao je Slaven Bilić.

"Škotska možda nema najbolju ligu, ali ima dva velika kluba. Shvatite to ovako. Niti jedan trener ili menadžer ne bio odbio razgovor sa Celticom ili Rangersom. Hodali bi do Glasgowa",  rezolutan je Bilić o veličini dva najbolja škotska kluba.

Slaven Bilić komentirao je i utakmicu protiv Engleza na Wembleyu o kojoj se u Škotskoj još uvijek priča. "Igrali smo za sebe. Niti za Ruse, niti za Škote ili Irce koji će onda ismijavati Engleze. U nogometu si dobar onoliko koliko su dobri tvoji rezultati. Ta utakmica će ostati definitivno zauvijek kao sjajna uspomena koju ćemo pričati našoj djeci i unucima. Ponosni smo, no ta je utakmica daleko iza nas".

O odabiru Škotske s kojom igramo sutra Bilić je rekao kako nikada nije bilo upitno želi li Hrvatska igrati protiv Škotske na Hampdenu.

"Željeli smo igrati s jakom momčadi te će nam Škotska dati pravu sliku o našoj formi prije Eura 2008.", kaže jedan od najtraženijih europskih trenera o našim sutrašnjim protivnicima."Možete usporediti škotski patriotizam s našim. Oni su kao i mi jako ponosna nacija. Nikada nisam igrao na Hampdenu, no kada gledate Škotsku i na televiziji, možete osjetiti atmosferu. Nadam se da će tako biti i u srijedu", ističe Bilić.

Govoreći o škotskoj igri Bilić smatra da je i prošli izbornik napravio velik posao te da je Škotska jaka reprezentacija. Nada se da će novi izbornik George Burley izvesti momčad  u jakom sastavu. "Želimo da budu dobro raspoloženi. Ne želimo da igraju s pola snage, što se po mojem mišljenju niti ne može dogoditi sa Škotskom", kaže Slaven o očekivanjima uoči utakmice.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više