Bilić traži novu formulu uspjeha

"ONO što želimo je dobar rezultat u Bruxellesu. Ovo nam je prvo okupljanje nakon tri mjeseca, treba vidjeti gdje smo", poručio je izbornik Slaven Bilić novinarima u Bruxellesu gdje hrvatska reprezentacija sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Belgije.

Novi ciklus, novi Bilićev početak i nova koncepcija igre. Očekuje se promjena koncepcije igre u odnosu na politiku iz neuspješnih kvalifikacija za SP, no Bilić ne dopušta upotrebu pojma - revolucija.

"Našim igračima objasnili smo što od njih želimo i očekujemo. Radi se o malim preinakama u odnosu na prošli ciklus. To su sitne korekcije. Dat ću priliku većini igrača jer želimo da svi osjete loptu."

Izbornik će nakon večerašnjeg treninga odrediti udarnu jedanaestoricu, a može se očekivati da će naš napad predvoditi Eduardo da Silva. Takav scenarij najavio je Bilić još u Zagrebu, no ostaje vidjeti hoće li Dudu krenuti od prve minute. Mladen Petrić nije mogao, ozljeda ga je prisilila na ostanak u Hamburgu, a problema imaju i Dario Knežević te Darijo Srna.

Naš kapetan stigao je u odličnom raspoloženju, ali s upalom trbušnog zida. Ipak, izbornik računa da bi Srna mogao zaigrati.

Pročitajte više