Biliću ponovno izmakla nagrada za trenera mjeseca

Foto: Guliver Image/Getty Images

WEST HAM, kojeg vodi Slaven Bilić, u siječnju je odigrao pet utakmica, a s tri pobjede i remijem protiv Manchester Cityja ostao je u borbi za Ligu prvaka.
 
Bilićeva momčad nalazi se na sjajnom šestom mjestu sa šest bodova zaostatka za Arsenalom, koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka, te pet bodova prednosti nad prvim pratiteljem Southamptonom s kojim igra u sljedećem kolu.
 
"Southampton zna biti nepredvidljiv, ali igra dobro, posebno u posljednje vrijeme. Dobra su momčad, imaju sjajne igrače i vole se nadigravati. Očekujem tešku, ali i jako dobru utakmicu u subotu", rekao je Bilić, koji će u ovom okršaju biti jači za pojačanje iz Turske Emmanuela Emenikea.
 
Pochettino mu uzeo prvu nagradu, Koeman drugu
 
Drugi put otkako je trener u Engleskoj Bilić je nominiran za trenera mjeseca. U četiri najbolja, osim njega, izabrani su Tottenhamov Mauricio Pochettino, koji je slavio ispred Bilića u rujnu, Cityjev Manuel Pellegrini i dobitnik nagrade Ronald Koeman, koji će u subotu voditi Southampton protiv Bilića.
 
 
"Daleko smo od Lige prvaka"
 
Iako je West Ham u borbi za Ligu prvaka, Bilić poručuje da ih u klubu to natjecanje zasad ne zanima.
 
"Liga prvaka? Jako daleko smo od nje. Trebamo samo nastaviti s pobjedama, dobri smo, no uvijek postoji prostor za poboljšanje. Do kraja prvenstva imamo 14 kola, što je mnogo, ali nadam se da ćemo nastavljati skupljanje bodova, kao dosad."
 
"Ni City nije preko noći postao veliki klub"
 
West Ham će sljedeće sezone preseliti na Olimpijski stadion, a Bilić smatra da ih to neće preko noći učiniti velikim klubom.
 
"Sjećam se da je Harry Redknapp često isticao niželigaški klub Billericay kao primjer malog, ne tako dobrog kluba. Taj Billericay u teoriji je mogao iznajmiti Wembley za iduću sezonu, ali ga ne bi učinilo velikim klubom ili kandidatom za naslov", rekao je Bilić i usporedio situaciju s Manchester Cityjem.
 
"Nećemo mi postati veliki klub samim preseljenjem na novi stadion. Da bi postali velik klub treba vam vremena i dobra momčad koja će biti konkurentna za naslov tri ili četiri godine. Pa ni Manchester City nije odmah prve sezone kada je dobio sav taj novac postao odličan klub. I njima je za to trebalo par godina."
 

Pročitajte više