Bilić u problemima prije početka sezone

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJE dva dana je Slaven Bilić s West Bromwich Albionom doživio težak poraz od Villarreala (0:3) u prijateljskoj utakmici. Nakon te utakmice hrvatskom treneru postalo je jasno kako se momčad mora pojačati ako želi povratak u Premiership.

WBA je u međuvremenu šest igrača nakon isteka posudbi vratio u njihove klubove, dok su petorica otpuštena. Međutim, najveći problem predstavlja to što nema Dwighta Gaylea (vratio se u Newcastle) i Jaya Rodrigueza (za 5,5 milijuna potpisao za Burnley).

Bilića čekaju još četiri prijateljske utakmice do 3. kolovoza, kada će gostovanjem kod Nottingham Foresta otvoriti sezonu u Championshipu. A do tada bi želio pojačati momčad koliko je to moguće.

"Kao što svaki navijač West Broma zna, budući da smo mnoge izgubili i trebamo ih nadomjestiti, moramo dovesti igrače. Jesmo li u ovome trenutku blizu tome? Ne ovisi to o meni, ali nadam se jer je već vrijeme. Kao i svaki drugi menadžer, i ja bih volio prvog dana priprema imati igrače pa recimo da će biti iznimno važno da oni stignu sljedećega tjedna", rekao je Bilić pa dodao.

"Imamo dobre napadače, ali je svima jasno da smo u odnosu na prošlu sezonu izgubili one koji su donosili 50 golova. To neće biti lako nadoknaditi s igračima koji su u kadru. Zadovoljan sam nekim napadačima, ali, gledajte, moramo ih imati više", jasan je bivši hrvatski izbornik.

WBA trenutačno ima 20 igrača, među kojima je i Filip Krovinović (stigao iz Benfice na posudbu), ali je Bilić svjestan da je to malo ako se želi minimalno 46 maratonskih kola boriti za povratak u elitu engleskog nogometa.  

Njegovu ekipu 16. srpnja čeka druga prijateljska utakmica protiv Buryja. Potom će 20. igrati sa Scunthorpe Unitedom, a tri dana kasnije i s Rotherham Unitedom. Na kraju će WBA 26. srpnja na svom The Hawthorns stadionu dočekati premijerligaša Bournemouth, što će biti posljednja provjera uoči prvenstvene utakmice protiv Nottingham Foresta. 

Nada se Bilić da će do 3. kolovoza dobiti i neko vrijedno pojačanje, pa je sad loptica prebačena u dvorište klupskog vlasnika Guochuana Laija i predsjednika Lija Piyuea.

Pročitajte više