LIGA NACIJA

Bilić: Zadovoljan sam. Rekao bih čak da je bilo odlično

Foto: Profimedia

POBJEDOM 2:1 protiv Danske, pred nešto manje od 23 000 gledatelja na stadionu Maksimir, hrvatska nogometna reprezentacija preuzela je vrh poretka skupine 1 elitne grupe Lige nacija i u došla u priliku da u nedjelju na gostovanju kod Austrije izbor završnicu natjecanja. Gol odluke postigao je Lovro Majer u 79. minuti, koji trenutak nakon što je ušao u igru, nakon što je Borna Sosa u 49. minuti doveo Hrvatsku u vodstvo, a Christian Eriksen fantastično pogodio za izjednačenje u 77. minuti susreta.

"Apsolutno zaslužena pobjeda Hrvatske u važnoj utakmici. Bilo bi nam drago otići na Final Four, zadovoljan sam. Rekao bih čak da je bilo odlično. Mogu samo čestitati dečkima i izborniku. Velika pobjeda Hrvatske, velika", rekao je u uvodnom komentaru na utakmicu Slaven Bilić gostujući u studiju Nove TV.

"Danska nije atraktivna, ali jest jako dobra i stabilna reprezentacije. Od onog što se dogodilo s Eriksenom na Euru dobili su i atmosferu u momčadi. Ne gube često. Dakle, ovo je ogromna pobjeda. Imali su problema prema naprijed, sto puta više nego mi. Osim Eriksena oni nemaju ekstra klasu koji će klasom riješiti neke situacije pred golom", dodao je pa prokomentirao golove.

Sosa, Majer, Petković...

"Fenomenalan gol Sose, on je točno ondje želio pogoditi. Rutinerski. Sosa je u ovom prijelaznom roku bio želja, ne peti ili šesti izbor, nego želja jakih klubova. Istesao se, put prema naprijed nikad nije bio sporan, a dobar je i kad igra straga."

Nakon pohvala veznom redu, Bilić je prokomentirao i pobjednički gol Lovre Majera. "Tu je razlika između nas i Danaca. Oni bi išli na bok, a mi smo u stanju dodavati se."

"Petković? Drugi dio prvog poluvremena nas je Danska stisla. On bi tu pomogao. On nam ne treba voditi gore, u smislu vezne linije, ona to može sama. No, kad su igrači u vezi malo povučeni, on je tu upotrebljiv. Mora u reprezentaciji, pa i u Dinamu, igrati kao centarfor, ne kao 10. A da bi bio centarfor moraš biti više u 16-ercu i više gladan gola. No, imamo i i Budimira i Kramarića. Ne možemo reći da ovo nije funkcioniralo", poručio je Bilić.

Pročitajte više