Bilić: Zahvalio sam se Schalkeu

ANDORA nije bila uvodna tema iako članovi stožera strahuju od terena koji će ih dočekati u visinama Pirineja. U zagrebačkom Sheratonu Slavenu Biliću najprije smo servirali - Schalke. Izbornik nije ni pokušao demantirati priču koju su kasno sinoć plasirani njemački mediji. Jedan od direktora Schalkea Peter Wenzel sa svojim je pobočnicima stigao u Zagreb po hrvatskog izbornika, ali u Njemačku se vratio samo sa zahvalom.

"Ne mogu kriti stvari. Ljudi iz Schalkea bili su tu, našli smo se, porazgovarali. To što me oni žele za trenera velika je čast za cijeli stožer i hrvatski nogomet. Radi se o klubu koji je gigant, no ja sam se zahvalio.", nasmijao se izbornik.

"Ponovit ću samo onu stvar koju ponavljam već dvije godine, a to je da mislim samo na reprezentaciju. Čeka nas totalna mobilizacija nakon Andore. Sve ću podrediti da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Ponavljam, činjenica da me oni žele za trenera je velika stvar, to je priznanje svima nama i ogledalo našeg rada. Pozivi dolaze iz tjedna u tjedan i to nam samo laska".

Da li bi se Bilić uhvatio dvostrukog posla, i poput Hiddinka, vodio klub i reprezenatcijnu u isto vrijeme, nismo trebali pitati. Nije bilo smisla, izbornik je s par rečenica zaključio priču. I vratio se na Andoru u koju se preko Barcelone putuje sutra oko devet ujutro. Posljednji trening prije leta odradit će Bilić sa svojim odabranicima danas u 17 sati na Maksimiru, a jutrošnja je vježba na pomoćnom Dinamovom igralištu definitivno odagnala dvojbe oko statusa Jerka Leke. Naš veznjak ima problema s aduktorom, otpao je s popisa putnika za Andoru i vraća se u Monaco.

Luka Modrić odradio je test, bolovi su nestali i popodne bi trebao normalno trenirati s ostatkom ekipe.

Prognoze govore da će Bilića i ekipu u Andori dočekati izuzetno loše vremenske prilike; kiša je neminovnost, a spominje se čak i snijeg. Jasno je što to znači za teren koji je nadaleko poznat po svom lošem stanju.

"Na to jednostavno ne možeo utjecati, ali svjesni smo da nas neće dočekati ljeto. Ne bismo voljeli da se ponovi slučaj iz kvalifikacija za Euro, kada je Izrael u Andori slavio 2:0 u vaterpolskoj utakmici, kakvu smo i mi odradili u Makedoniji. U takvim uvjetima razlika u klasi manje je vidljiva, jednostavno nemaš uvjete da je pokažeš.", smatra Bilić koji će s objavom udarnog sastava pričekati, prema običaju, do posljednjeg treninga.

Foto: Index

Pročitajte više