Bilić zbog Lekine ozljede pozvao Vukojevića


ZDRAVSTVENI bilten iz Čateža pokazuje da pred gostovanje u Sarajevu, osim Vejića i Leke, zdravstveni problemi muče i Bilićevog pomoćnika Jurčevića.

Naše reprezentativce očekuje teška utakmica protiv uvijek neugodnog susjeda koji se još uvijek nada da će izboriti nastup na Euru 2008, a slično razmišlja i naš izbornik Slaven Bilić koji je održao konferenciju za novinare.

"To je jaka reprezentacija i težak protivnik, koji je posložio neke stvari koje nisu štimale u prošlosti. Oni su uvijek imali talent i tehničku potkovanost, ali su im falile neke stvari van terena, koje su sada posložili. Ekipa koja pobjedi Norvešku u gostima i Tursku kod kuće zaslužuje veliki respekt."

Bilić smatra da su "Bosanci"  pravi ispit i dobar uvid u stanje momčadi prije kvalifikacijskih utakmica u rujnu protiv Estonije i Izraela koje bi mogle otvoriti već utrasirani put na Euro.

"Od ove utakmice očekujem puno prije svega zbog toga jer je ovo provjera koja dolazi samo dva i pol tjedna prije nastavka kvalifikacija i koja će nam dati uvid u našu formu i stanje momčadi. Iako BiH ne spada u sam vrh Europskog nogometa, mi ih respektiramo i dat ćemo sve od sebe kako bi ih svladali. Ovo će biti, vjerujte mi, natjecateljska utakmica."

Među Muzurovićevim odabranicima nalazi se i šest igrača iz HNL-a; Zagrebaš Safet Nadarević, Hajdukovci Dario Damjanović, Mladen Bartolović i Mirko Hrgović te Ivan Radeljić iz Slaven Belupa, što je prema Biliću još jedan razlog zašto će utakmica biti natjecateljskog karaktera.

"Nemojte zaboraviti da su nam to susjedi, a protiv susjeda je atmosfera uvijek napaljena. Osim toga u toj reprezentaciji igra puno hrvatskih igrača iz hrvatske lige koji nisu pozvani u našu reprezentaciju pa su se odlučili za BiH što će im biti  dodatan motiv da nam pokažu kako smo ipak pogriješili."

Pozvan Ognjen Vukojević

Pošto je Jerko Leko došao ozlijeđen na okupljanje u Čatež ( posjekotina zarađena u prvenstvenoj utakmici), a Hrvoju Vejiću je natekao zglob, Bilić se odlučio u posljednji trenutak pozvati Dinamovog "Gatusa" Ognjena Vukojevića kojem će to biti debi za reprezentaciju.

"Dosta momaka ima problema sa ozljedama, ali na to smo navikli i to je tako. Imamo široku klupu i puno momaka koji su spremni uskočiti, a imaju kvalitetu i iskustvo za to. Pošto su Leko i Vejić out, smatram da smo tu u sredini najtanji pa ću pozvati mladog Vukojevića da nam se priključi. On nam je uvijek bio tu negdje u mislim i planovima reprezentacije, a dečko je zaslužio ovaj poziv."

Još se čeka dozvola za Rakitića

HNS još uvijek nije primio odobrenje FIFA-e kojim se odobrava da Ivan Rakitić nastupi u srijedu protiv BiH. Tajnik saveza, Zorislav Srebrić je optimističan i vjeruje da će Ivan ipak zaigrati unatoč malo dužoj proceduri koja je potrebna za dozvolu. "Poduzimamo još neke dodatne poteze kako bi se proces ubrzao i nadamo se da ćemo tijekom današnjeg dana imati neku iscrpniju informaciju."

Nikola Jurčević pod temperaturom

Jedan od trenera Hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Jurčević je zbog visoke temperature pregledan od strane doktora i još u vrlo upitno hoće li biti spreman za putovanje u Sarajevo.
"Najvjerojatnije se radi o virozi, ali postoji mogućnost da Jurčević neće biti u mogućnosti putovati u Sarajevo", saznali smo od tajnika Srebrića.

M.P.
Foto: H.P.

Pročitajte više