VIDEO Čudesni Payet spasio Bilića, West Ham uzeo prvi bod nakon četiri utakmice

Foto: Getty Images / Guliver Images, Hina

WEST HAM je remizirao s Middlesbroughom 1:1 u 7. kolu Premier lige. Momčad Slavena Bilića osvojila je prvi bod nakon četiri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, a na prvu pobjedu čeka od 21. kolovoza kada su svladali Bournemouth.

Bilić mijenjao formaciju

Bila je ovo utakmica biti ili ne biti za Bilića, ali agonija kroz koju prolazi bivši izbornik hrvatske reprezentacije daleko je od svršetka. U dvoboj s Middlesbroughom West Ham je ušao s tri boda u šest utakmica, a velika kriza natjerala je Bilića da malo promiješa karte. West Ham je utakmicu započeo u formaciji 4-1-4-1 s Michailom Antoniom kao isturenim napadačem, dok je Manuel Lanzini startao s klupe.

Bila je to otvorena utakmica s pregršt agresivnih duela, laktarenja i svega što može ponuditi engleski nogomet. West Ham je pokazao želju i motivaciju, ali ni gosti nisu ostali dužni. Najopasniji Bilićev čovjek u prvom poluvremenu bio je kapetan Mark Noble. Zapisali smo dvije njegove sjajne prilike. Prvo je tukao s 20 metara tik kraj lijeve stative, a zatim je na isteku prvog dijela pogodio okvir gola, točnije prečku.

Payetova majstorija

Igrala se 51. minuta dvoboja kada su gosti poveli na Olimpijskom stadionu. Nakon ubačaja iz kornera, Stuani je kaznio pospanu obranu West Hama te je ušutkao domaće navijače odmah na početku drugog poluvremena. Međutim, njihova radost kratko je trajala. Pet minuta kasnije probudila se prva zvijezda West Hama. Dimitri Payet primio je loptu na lijevom boku, sjurio se prema protivničkom golu te je pritom iza sebe ostavio dvojicu čuvara, ušao je silovito u kazneni prostor gdje je nanizao još tri igrača, a zatim je hladnokrvno smjestio loptu iza Victora Valdesa.

Do kraja utakmice West Ham je prijetio sa svih strana. O tome koliko su bili aktivni dovoljno govori podatak da su imali 19 udaraca prema protivničkim vratima, ali tek dva udarca išla su u okvir gola.

No, mala je to utjeha navijačima West Hama, jer je njihov klub i dalje u zoni ispadanja. U idućem kolu Bilić gostuje kod Crystal Palacea.

WEST HAM - MIDDLESBROUGH 1:1

Tijek susreta:

KRAJ

58' GOOOOOOOOL! West Ham je izjednačio! Payet je poput Messija nanizao petoricu protivničkih igrača, ušao u peterac i mirno zabio za 1:1.


1-1 Dimitri Payet Equalizer Goal HD - West Ham... by smoki-bobi

52' GOOOOOOL! Ubačaj iz kornera na prvu stativu, Stuani šalje loptu od prečke u gol!

46' Utakmica je nastavljena.

44' Noble pogađa gredu! Kapetan West Hama potegnuo je s vrha šesnaesterca, ali goste spašava greda.

33' West Ham je daleko bolja momčad na terenu. Bilićevi igrači prijete sa svih strana, agresivni su, ali nemaju sreće pri realizaciji.

7' Prvi problemi za Bilića. Byram mora van, umjesto njega ulazi Arbeloa.

1' Počela je utakmica!

Pročitajte više