Ovo su najobrazovaniji nogometaši: Brazilski doktor, talijanski ekonomist, hrvatski pravnik...

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO u nogometu vladaju predrasude da igrači nisu školovani, neki primjeri otkrivaju da to i nije baš tako. Brazilac Socrates, koji je bio kapetan Brazila 1982, jedan je od najobrazovanijih nogometaša u povijesti. On je bio doktor medicine i filozofije.

Bilić pravnik, Chiellini ekonomist

Tu je i hrvatski trener Slaven Bilić. Strateg West Hama završio je pravni fakultet u Splitu, a njegov otac bio je dekan spomenutog fakulteta. 

Branič Juventusa i talijanske reprezentacije Giorgio Chiellini diplomirao je ekonomiju 2010. godine, dok je sportski direktor i bivši nogometaš prvaka Italije Pavel Nedved završio matematiku.

Iniesta završio biologiju, De Zeeuw postao detektiv

Također, Japanac u Interu Yuto Nagatomo diplomirao je političke nauke u svojoj zemlji, a Andres Iniesta iz Barcelone završio je biologiju. Esteban Granero, nekadašnji igrač Real Madrida koji sada nastupa za Real Sociedad u struci je psiholog.

Zanimljivo, Nizozemac Arjan de Zeeuw, koji je igrao za Wigan, Portsmouth, Coventry, nastavio je karijeru kao detektiv, dok je njegov sunarodnjak Edwin van der Sar završio ekonomiju i radi kao šef marketinga u svom Ajaxu.

Pročitajte više