Bilićev Sporting se spasio, Betis drugoligaš

U ZADNJEM kolu španjolskog prvenstva Betis nije na svom terenu uspio svladati Valladolid i to ga je koštalo napuštanja prvoligaškog društva.

Sporting iz Gijona, u čijim redovima igra i jedini Hrvat u Primeri Mate Bilić, pobijedio je na svom travnjaku Recreativo 2:1, te je s ta tri boda uspio isplivati iznad zone ispadanja i sačuvati prvoligaški status. Bilić je u zadnjem susretu sezone sudjelovao 13 posljednjih minuta.

Iako je Betis pogotkom Ricarda Oliveire vodio 1:0, Bea je donio poravnanje i bod gostima iz Valladolida, a zeleno-bijelima pokazao put u drugu ligu. Seviljska će momčad u drugoj ligi igrati prvi put nakon 2001. godine.

Osasuna je u vrlo nervoznoj utakmici izborila ostanak pobjedom nad Realom iz Madrida od 2:1. Gosti su nervozu platili crvenim kartonima Salgada u 56. minuti i Huntelaara u sudačkoj nadoknadi.

Getafe je do boda spasa došao na gostovanju kod Racinga remiziravši 1:1.

U dvjema utakmicama koje nisu gotovo niočemu odlučivale Espanyol je na svom stadionu svladao Malagu 3:0, a sva tri pogotka su djelo kapetana i klupske legende Raula Tamuda, dok je Sevilla u završnici osvojila sva tri boda u gostima kod Numancie.

Primera, 38. kolo:

Espanyol - Malaga 3:0 (Tamudo 7, 45, 57-11m)

Numancia - Sevilla 0:2 (Armenteros 88, Moreno 90-ag)

Osasuna - Real Madrid 2:1 (Plašil 15, Juanfran 60 / Higuain 11)

Racing Santander - Getafe 1:1 (Moral 15 / Granero 38)

Real Betis - Valladolid 1:1 (Oliveira 49 / Bea 65)

Sporting Gijon - Recreativo Huelva 2:1 (Barral 58, Moran 67 / Martin 23) 

M.Š./Totalsport
Foto: Sporting Gijon

Pročitajte više