"Bilićev West Ham je u raspadu, bolesnik kojem treba ozbiljna operacija"

Foto: Guliver Image/Getty Images

OZBILJNI engleski mediji ozbiljno su zabrinuti za stanje West Hama, nakon što je momčad Slavena Bilića u šestom kolu Premier League izgubila i petu utakmicu, 0:3 od Southamptona.

Guardian pod naslovom "West Ham uspostavio red na tribinama, ali je u neredu i kaosu na terenu", ističe da je jedina dobra vijest za Hammerse što je konačno na novom stadionu Hammersa, londonskom olimpijskom, zavladao mir, odnosno da više nema sukoba između redara i navijača koji odbijaju sjediti.
 
"Na terenu pak, vlada opći kaos u igri West Hama, koji je utakmicu počeo razjedinjen, a završio kao ruševina. Toj momčadi nedostaje vizije, svrhe i što najviše brine, posvećenosti."
 
Guardian ističe kako se Biliću kao olakotna okolnost može uzeti što su mu za ovu utakmicu bila ozlijeđena oba lijeva beka (Cresswell, Masuaku), pa je 33-godišnji Arbeloa morao igrati na suprotnom boku od onog na kojem je proveo karijeru, kao što je ozlijeđen i rekordnih 20 milijuna plaćeni Andre Ayew, dok se nova pojačanja Zaza i Feghouli još privikavaju na Premier League, "ali u igri West Hama je toliko neobjašnjivih i neoprostivih grešaka, prije svega u obrani."
 
Navode primjere: "Kod prvog gola je Nordveit, veznjak pretvoren u desnog beka  zapanjen gledao kako Tadić i Bertrand prolaze pokraj njega. Za drugi su loptu predali Reid i Kouyate, dok je golman Adrian naivno izašao s gola, pa je Tadiću bilo lako zabiti. Reid, koji je drugo bio najpouzdaniji branič Hammersa, sukrivac je i za treći gol gostiju."
 
"Jednako loše po West Ham je i na drugom kraju terena. Payet je nevidljiv, Lanzini zamijenjen na poluvremenu, a Antonia je Bilić opet trošio na desnom beku."
 
Menadžer je naravno također dobio porciju: "Bilić mora preuzeti odgovornost, jer zbog tolikih individualnih grešaka i igrača van forme, momčad ne valja ni kao cjelina. Obrana pati zbog lošeg pozicioniranja i nekomuniciranja. Veznjaci su neuigrani i također pogrešno postavljeni. Ili preplitko ili preširoko, nedostaje im povezanosti pa ne mogu nametnuti igru ili poslužiti napadače."
 
BBC je još kritičniji: "Užasni West Ham je u raspadu, a Bilić nad ovim teškim bolesnikom treba izvesti ozbiljnu operaciju kako bi riješio brojne probleme." Isti izvor piše kako su "Hammersi upali u crnu rupu i ne pamtimo kada su pokazali ovako nedopustivo lošu igru, uz samo jedan udarac na gol Southamptona."
 
Kao i Guardian, i BBC ističe ogorčenje navijača očajnim predstavama igrača, zbog čega je već 15-ak minuta prije kraja utakmice njih na tisuće počelo napuštati stadion, pa je kraj susreta obilježio pogled na opustjele tribine.
 
"Bila je to prilično sramotna predstava West Hama i pred Bilićem je ogroman posao. Prošlom sezonom zaslužio je kredit, ali ne smije izgubiti iduće tri utakmice protiv Middlesbrougha, Crystal Palacea i Sunderlanda."
 
BBC također ističe raštimanost Bilićeve momčadi: "Igrači moraju pokrenuti sebe i navijače energijom, strašću i željom kojih sada nema. Isprike zbog selidbe na novi stadion nikoga više ne zanimaju i West Ham mora igrati daleko bolje."
 
 
 
 

Pročitajte više