bilićev wba

Bilićevo otkriće koje je usporedio s Modrićem postaje igrač West Broma

Foto: EPA

MATHEUS PEREIRA (23) od idućeg mjeseca postat će novi igrač West Bromwich Albiona. 

Riječ je o sjajnom ofenzivnom veznjaku iz Portugala koji je pravo otkriće Slavena Bilića ove sezone. Pereira je stigao iz Sportinga na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa.

Brazilac igra sjajno, postigao je šest pogodaka i ubilježio čak 16 asistencija. Posebno je dominantan bio u pobjedi West Broma protiv Swanseaja 5:1 iz prosinca prošle godine kad je postigao pogodak, a tri namjestio

Slaven Bilić tada ga je usporedio s Lukom Modrićem.

"Bio je ovo pravi timski rad. Branili smo se kao grupa, dobivali duge lopte, odlično razvijali kontranapad, duge napade... Nemojte zaboraviti da smo igrali protiv momčadi koja je do danas bila neporažena u gostima", kazao je tada Slaven Bilić, a onda se osvrnuo na najboljeg igrača svoje momčadi i usporedio ga s Lukom Modrićem:

"Svi vole igrati s mladim igračima koji su tako tehnički potkovani i koji s loptom mogu što žele. Je li takav bio Luka Modrić kad je kao klinac igrao u Hrvatskoj? Je li takav bio Lanzini? Payet? Međutim, to nije dovoljno. U svakoj momčadi će se naći mjesto za mladog igrača ako je dobar i ako naporno radi.''

Sporting i WBA dogovorili su se da će Pereira postati punopravan član engleske ekipe u slučaju da odigra 35 prvenstvenih utakmica s 45 ili više minuta.

Dakle, Bilićev klub dobit će novog igrača ako Pereira ne propusti nijednu od sljedećih pet utakmica, a transfer će vrijediti oko 10 milijuna eura, javljaju engleski mediji. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više