TRANSFERI

Biliću žrtva maksimirske krtice u Srbinu pronašla idealno pojačanje

Foto: Getty Images

BIVŠI engleski golman smatra da ima pravo pojačanje za Slavena Bilića.

Nekadašnji engleski reprezentativac Paul Robinson, koji je branio za Leeds, Tottenham, Blackburn i Burnley, a poznat je i kao žrtva "maksimirske krtice", u razgovoru za Football Insider rekao je kako West Bromwich Albion treba dovesti srpskog napadača Aleksandra Mitrovića ako se svi preduvjeti ispune.

make funny GIFs like this at MakeaGif

Prvi preduvjet je da WBA uđe u Premier ligu, drugi da Mitrovićev Fulham ne uđe, a treći da uprava West Broma bude voljna za njega srušiti klupski rekord u visini odštete.

"Mislim da bi Mitrović bio dobro pojačanje za njih, ovisno o tome kako Fulham završi sezonu. Dokazao se na svim razinama, a Fulham je dosad radio dobar posao u nastojanju da ga zadrži", rekao je Robinson.

Bilićev WBA u trenutku prekida natjecanja bio je drugi u Championshipu sa šest bodova više od Fulhama, a do kraja sezone ostalo je još devet kola. U Premiership će direktno dvije najbolje plasirane momčadi, dok će klubovi između trećeg i šestog mjesta u doigravanje za još jednu poziciju u najjačem engleskom nogometnom razredu.

Mitrović je bivši junior Partizana koji je preko Anderlechta i Newcastlea 2018. završio u Fulhamu za odštetu od 24,7 milijuna eura. Ove je sezone zabio 23 gola u 24 nastupa u Championshipu te je vodeći na listi strijelaca.

Najveći ulazni transfer u klupskoj povijesti West Brom je ostvario 2015. dovođenjem venezuelskog napadača Salomona Rondona iz Zenita za 17 milijuna eura.

Pročitajte više