Bill Belichick dolazi u Hrvatsku

Foto: EPA

SVJETSKI poznata sportska zvijezda hrvatskih korijena i jedan od najutjecajnijih te najtrofejniji trener u povijesti američkog nogometa Bill Belichick dolazi na treće izdanje Sunset Sports Media Festivala, koje će se održati od 6. do 8. lipnja u Zadru.

U svojoj iznimno bogatoj karijeri vodio je više NFL klubova, a uspjeh koji je postigao s New England Patriotsima, gdje je godinama trenirao Toma Bradyja s kojim je osvojio ukupno šest naslova prvaka, ostat će još dugi niz godina neoboren rekord. Bill Belichick je ovu uspješnu sportsku franšizu vodio kao generalni menadžer i glavni trener, a tijekom svoje karijere često je s ponosom isticao hrvatsko porijeklo te korijene svoje obitelji koja je iz Draganića kraj Karlovca otišla u Ameriku.

Često je isticao hrvatske korijene

Svoje porijeklo te hrvatske korijene Belichick je često isticao noseći hrvatska obilježja na sportskim uniformama na svim važnim događajima koji su se prenosili diljem svijeta, a svojim humanitarnim radom pomaže i hrvatskoj organizaciji iz Kalifornije Croatian Scholarship fund koja dodjeljuje stipendije za školovanje mladih talentiranih sportaša hrvatskog podrijetla u Americi.

Trenersku karijeru započeo je karijeru 1975. godine kao pomoćnik u Baltimore Coltsima. Tijekom godina radio je za nekoliko NFL timova, uključujući Detroit Lionse, Denver Broncose i New York Giantse. Njegova izvanredna trenerska karijera koja traje više od četiri desetljeća, obilježena je impresivnim uspjesima, uključujući rekordnih šest Super Bowla s New England Patriotsima.

Belichickov utjecaj nadilazi samo brojke i naslove, a poseban pristup treniranju, analitičnost i detaljna priprema postali su model za trenere diljem lige, dok ga je njegova sposobnost prilagodbe različitim situacijama i protivnicima te kontinuirana potraga za inovacijama učinili jednim od najcjenjenijih umova u američkom nogometu.

Pročitajte više