Biloš definitivno odustao od Hrvatske!

DANIEL RUBEN BILOŠ poručio je u petak preko svog menadžera Huga Isse kako definitivno neće igrati za hrvatsku reprezentaciju. Issa je u razgovoru za argentinski radio izjavio da se napadač Boca Juniora predomislio nakon negativnih reakcija tamošnje javnosti, ali je naveo i mnoge druge razloge koji su Biloša odvratili od kockastog dresa.

Argentinski Clarin navodi kako je Issa već obavijestio naš nogometni Savez o seznacionalnoj Biloševoj odluci.

"Issa je vijest o preokretu u slučaju Biloš objavio na stanici Radio La Red i na taj način završena je saga koja ovih dana potresa našu, ali i hrvatsku javnost." - piše novinar Clarina.

"Mnogi argentinski novinari pisali su kako će, ukoliko pristane igrati za Hrvatsku, uzeti veliku svotu novca. To je potpuna laž i Daniela su takvi stavovi jako povrijedili. Rekao je kako ne želi da ga u rodnoj zemlji smatraju izdajicom, nakon čega sam nazvao Vlatka Markovića i priopćio mu vijest." - kazao je Issa za argentinski sportski radio.

Još u četvrtak u našem Savezu vodili su raspravu o tome tko će i kada krenuti put Buenos Airesa, no na kraju se ispostavilo da za isto nema potrebe. Trajalo je dugo, a završilo se vrlo brzo. Sapunica u pravom smislu te riječi još je jednom podijelila hrvatsku javnost, ali ne i HNS, koji je marljivo radio na kroatiziranju čovjeka, dotad posve neupućenog u cijelu priču.

Kako pišu argentinski mediji, Biloš se zahvalio HNS-u na ponudi, a naveo je i kako jednostavno nije mogao prihvatiti brojne negativne reakcije navijača i novinara.

Nesuđeni hrvatski reprezentativac osjetio je zov domovine, ali ne one iz koje potječu roditelji njegove bake, već one u kojoj je rođen i odrastao. Za to ga jednostavno ne možemo kriviti, ali ne razumijemo čemu onda raditi ovolike drame i prenemagati se oko stvari koje su banalne da banalnije ne mogu biti?

Kada nas je Vlatko Marković po prvi puta upoznao s likom i djelom Daniela Rubena Biloša, mislili smo da je to još samo jedan u nizu njegovih avanturističkih pokušaja. Mišljenje smo promijenili tek prije nekoliko dana, kada je Biloš, navodno opčinjen partijom naše reprezenatcije u Baselu, odlučio promijeniti iskaz. Dva dana radili su telefoni, brojala su se krvna zrnca, a za neke naše medije izjave su davali čak i Hrvati identičnog prezimena. Sada sve to izgleda smiješno, otprilike kako će izgledati i sljedeća konferencija HNS-a.

Biloševoj odluci navodno je kumovao moral, ali i negativna medijska kampanja. No, što se točno proteklih dana događalo u njegovoj glavi, teško je reći, gotovo nemoguće napisati. Sigurno je samo da će jedan dio naše javnosti, koju je kolega nedavno nazvao Velikim Hrvatima (tm) konačno odahnuti, dok će oni drugi zasigurno žaliti za vrsnim golgeterom i odličnom investicijom uoči svjetske smotre.

Mogao je Biloš danima pričati kako je profesionalac, no na kraju se ispostavilo da je samo čovjek. I nedosnivan san Vlatka Markovića, naravno.

D.R.

Pročitajte više