Bio je hit i sad ne želi otići. Otkriveno je što Dinamo planira s posuđenim igračem?

Foto: EPA

TAKURO KANEKO (26) je prošloga ljeta stigao u Dinamo na posudbu iz japanskog Sappora za 400 tisuća eura. Japanski ofenzivac isprva je bio proglašen promašajem, no potom je proigrao. Njegov uzlet otprilike je započeo u dramatičnom slavlju Dinama nad Lokomotivom (2:1) u 13. kolu SuperSport HNL-a, kada je u 94. minuti asistirao Martinu Baturini, a u 97. donio preokret i pobjedu Modrima.

U cijeloj sezoni upisao je 37 nastupa, četiri pogotka i šest asistencija, s time da u posljednje vrijeme izostaje njegov konkretan učinak, zbog čega se postavlja pitanje treba li ga Dinamo otkupiti za dogovorenih 1.1 milijun eura. Prema informacijama japanskog portala Hochi News, Dinamo već pregovara o Kanekovu ostanku.

Japanski novinari pišu da zagrebački klub ne planira otkupiti Kaneka, već želi dogovoriti novu jednogodišnju posudbu. Japanac je navodno čelnicima Sappora poručio da se ne želi vratiti i oni su spremni ispoštovati njegovu želju, ali tek ako se dogovore s Dinamom.

Kaneko, Vidović i Ogiwara su na posudbi u Dinamu

Dinamov sportski direktor Marko Marić, ili onaj koji bi ga mogao zamijeniti na toj poziciji, u ljetnom prijelaznom roku morat će s vodstvom kluba dobro razmisliti hoće li zadržati posuđeni trojac: Kaneka, Gabriela Vidovića i Takuyu Ogiwaru. Ogiwara zbog ozljeda nije puno odigrao, dok Kaneko i Vidović, koji je došao iz Bayerna, jesu.

Dinamo i Rijeka vode borbu za titulu u SHNL-u, koja bi im donijela kvalifikacije za Ligu prvaka. Dakako, to je dodatan motiv za svakog od navedenih igrača koji bi eventualnim plasmanom imali priliku igrati najbolje klupsko natjecanje na svijetu.

Pročitajte više