nogomet

Bio je igrač Bayerna i Hrvatske. Potpisao je za Čelik i dobio BiH putovnicu

Foto: EPA

ČELIK iz Zenice spreman je za nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bh. prvoligaš uputio je zahtjev za registraciju čak 30 igrača, od čeka je 16 novih.

Među pojačanjima najpoznatije ime je Mario Crnički, bivši igrač Bayerna i mlade hrvatske reprezentacije.

Crnički je prošao sve mlađe kategorije Bayerna i upisao nastup za seniorsku momčad, a ima 22 godine. Iz Bayerna je otišao u Sarajevo gdje se nije uspio nametnuti pa je poslan na posudbu u Mladost iz Kaknja, a nastavak sezone će provesti u Zenici.

Veliki talent, Ancelotti ga je hvalio, a bio je blizu reprezentacije Hrvatske

Crnički ima 79 nastupa za razne kategorije Bayerna, uz to je zabio 27 golova i četiri asistencije. Igrao je šest puta i u juniorskoj Ligi prvaka. Nijemci su ga bili prozvali jednim od najvećih talenata njegove generacije, a 2017. je odradio pripreme s prvom momčadi bavarskog diva, tada je trener bio Carlo Ancelotti koji je pohvalio njegov trud i zalaganje.

Igrao je za sve kategorije Hrvatske osim U-21 i seniora, a nakon odlaska iz Bayerna maknuo se s radara kandidata za reprezentaciju viceprvaka svijeta.

Kako prenosi Bhfudbal.ba Crnički je dobio državljanstvo BiH, a kako nema seniorski nastup za Hrvatsku, mogao bi zaigrati za Bosnu i Hercegovinu ako se nametne izborniku igrama u Čeliku.

"100 puta pao, 100 puta ustao", napisao je Crnički na jednoj objavi na Instagramu nakon odlaska iz Bayerna.

Pročitajte više