Bio je jedan od ključnih igrača Dinama, a sad u 32. godini pokušava spasiti karijeru

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

IZET HAJROVIĆ (31), bosanskohercegovački nogometaš koji je oduševio navijače Dinama u eurosezoni 2018./19., pretprošlog ljeta napustio je Zagreb i otišao u Grčku. Potpisao je za Aris, no prošle sezone nije imao nijedan nastup, iako ima ugovor do ljeta 2024. godine. Švicarski mediji pišu kako bi Hajrović mogao spasiti karijeru transferom u Yverdon, gdje igra njegov brat Sead.

Briljirao pod Bjelicom

Yverdon je novi švicarski prvoligaš, a Hajrović već ima veliko iskustvo igranja u Švicarskoj jer je nastupao za Zurich i Grasshopperse. Podsjetimo, Hajrović je u Dinamo stigao 2018. godine i u prvoj je godini u Zagrebu postao miljenik navijača i jedan od ključnih igrača Nenada Bjelice u sjajnoj eurosezoni. U sezoni 2018./19. zabio je šest golova u Europi te je tada skočio na treće mjesto najboljih Dinamovih strijelaca u europskim natjecanjima u jednoj sezoni.

Bogata karijera

Nakon te sezone je nestao, u sljedeće dvije je postigao samo tri gola i Dinamo ga se nekoliko puta pokušao riješiti s obzirom na to da je bio jedan od najplaćenijih igrača momčadi. Ugovor su raskinuli pretprošlog ljeta, kad se za Hajrovića zainteresirao Aris. U karijeri je još igrao za Galatasaray, Werder i Eibar, a za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u 27 nastupa ima šest golova.

Pročitajte više