Bio je junak najveće nogometne senzacije ikad, a sad je dotaknuo samo dno

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD je prije četiri godine maleni Leicester osvojio naslov prvaka Engleske, nogometni svijet je bio u šoku. Za mnoge je titula Lisica u najtežoj ligi svijeta najveće iznenađenje u povijesti nogometa, veće čak i od grčkog osvajanja Eura 2004.

Uz Kantea, Mahreza i Vardyja junak Leicestera bio je Danny Drinkwater. Veznjak Lisica je te sezone igrao toliko dobro da je zaradio poziv u englesku reprezentaciju, a Chelsea ga je kupio za 40 milijuna eura.

No tada počinje njegov pad. U Londonu se nije nametnuo, tadašnji trener Bluesa Maurizio Sarri jasno mu je dao do znanja da kod njega neće igrati i Drinkwater je poslan na posudbu u Burnley. Ni ondje nije uspio. Nakon niza incidenata i tučnjava po noćnim klubovima Burnley mu je otkazao suradnju pola godine prije planiranog isteka posudbe.

Karijeru je pokušao spasiti početkom ove godine kad je otišao na novu posudbu u Aston Villu, ali nakon jučerašnjeg incidenta na treningu na dobrom je putu da ga i predzadnja momčad Premiershipa izbaci iz kluba.

Drinkwater se fizički sukobio sa suigračem Jotom, a trener bivšeg prvaka Europe Dean Smith ga je odmah nakon incidenta potjerao kući. Engleski mediji pišu kako će Villa nakon ovog incidenta vjerojatno raskinuti ugovor o posudbi s Drinkwaterom.

Pročitajte više