Bio je najveći Barcin talent, a onda je pobjegao i eksplodirao. Xavi ga želi vratiti

Foto: EPA

XAVI SIMONS (21) igra odličnu sezonu za RB Leipzig na posudbi iz Paris Saint-Germaina. Mladi nizozemski veznjak u 31 je nastupu u Bundesligi ostvario učinak od sedam golova i 13 asistencija. Na kraju sezone trebao bi se vratiti u PSG; no ondje još nisu sigurni što žele napraviti s njim.

Parižani ga ne namjeravaju prodati (uostalom, Leipzig ni nema dovoljno novca da ga otkupi), ali još nisu odlučili hoće li ga zadržati u momčadi iduće sezone. Odluka će pasti prije Europskog prvenstva, a najizglednija opcija je nova posudba, piše Fabrizio Romano. 

Barcelona ga želi vratiti

Romano piše i da bi Leipzig zadržao Simonsa na posudbi još jednu godinu, a interes su iskazali i neki klubovi iz Premier lige, no možda i najkonkretnije poteze poduzima Barcelona, u kojoj je Simons već proveo devet godina.

U katalonskog velikana Nizozemac je stigao kao sedmogodišnjak, a od vrlo rane dobi od njega su se očekivale velike stvari. Ipak, sa 16 godina odlučio je otići u PSG, gdje se nije najbolje snašao, pa je tri godine poslije potpisao za PSV.

U rodnoj zemlji je Simons odigrao briljantnu sezonu, a PSG je odmah iskoristio klauzulu po kojoj ga je vratio za samo četiri milijuna eura, no odmah ga je proslijedio u Leipzig. Dio španjolskih medija tvrdi da bi se Simons volio vratiti u Barcelonu, gdje bi mu trener bio Xavi Hernandez, čovjek po kojem je dobio ime. Dodajmo da Transfermarkt procjenjuje vrijednost Simonsa na čak 80 milijuna eura.

Pročitajte više