TRANSFERI

Bio je senzacija 2016. pa razočarao u Bayernu. Milan ga sad želi

Foto: EPA

DOBRO upućeni talijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je kako se vodstvo Milana priprema za prijelazni rok nakon što je talijanski prvak dobio nove vlasnike. Podsjetimo, američka investicijska tvrtka Elliott Management Corporation prodala je većinski udio kluba većoj američkoj investicijskoj tvrtki RedBird Capital. 

Di Marzio je, među ostalim, naveo kako talijanski prvak želi Renata Sanchesa, a to je sada potvrdio i njegov kolega Fabrizio Romano, također jedan od onih koji dobro poznaju nogometno tržište. Romano je objavio kako će Milan produljiti ugovor s Tommasom Pobegom, 22-godišnji veznjakom koji se vraća s posudbe u Torinu te će biti u planovima za iduću sezonu.

Tiemoue Bakayoko bi mogao napustiti Milan iako njegova posudba iz Chelseaja još uvijek traje. Prioritet milanskog kluba je, dakle, Sanches. Portugalac ima 24 godine, a od 2019. igra za Lille u koji je došao iz Bayerna. Bio je najbolji mladi igrač Europskog prvenstva 2016. Impresivno je odigrao u pobjedi Portugala nad Hrvatskom.

Razočarao u Bayernu

Sanches je u Bayern došao 2016. godine. Zadržao se tri godine, s time da ga je minhenski klub poslao na posudbu u Swansea. Nakon jedne utakmice Sanches se požalio na tadašnjeg trenera Bayerna Niku Kovača koji mu je u utakmici s Herthom dao pet minuta. Nakon tog javnog istupa Kovač ga je kaznio s deset tisuća eura.

Pročitajte više