Bio je španjolski dragulj, doživio tri teške ozljede, a sad je u reprezentaciji

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJE devet godina Real je za svega šest milijuna eura doveo tada jednog od najvećih španjolskih nogometnih talenata. Sergio Canales je kao 19-godišnjak stigao u Madrid i mnogi su mu predviđali zvjezdanu karijeru. Međutim, uslijedila je prva od tri teške ozljede koljena, operacije, pa je Canales odigrao svega 15 utakmica za Real, koji nije poznat po nekom naročitom strpljenju.

Embed from Getty Images

Uslijedio je odlazak u Valenciju, pa u Real Sociedad, a potom i u Real Betis, za koji igra danas. U međuvremenu je ofenzivni veznjak iz Santandera doživio još dvije ozljede koljena i činilo se kako nikad više neće biti ni blizu onog dragulja s početka karijere. No unatoč svemu, Sergio se oporavio. Ove sezone 28-godišnjak je zabio osam golova i upisao tri asistencije za andaluzijski klub te dobio poziv od izbornika Luisa Enriquea u reprezentaciji Španjolske na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

"Kad mi je bilo najteže, tražio sam pozitivne stvari u svemu. Sve to me je učinilo zrelijim i shvatio sam moram cijeniti sve u životu. Ako su sve te ozljede služile nečemu, onda su to bile dobre, životne stvari. Nikada nisam spustio gard, već još jače radio i borio se. Nikada nisam izgubio osmijeh, čak ni onda kada stvari nisu išle u dobrom smjeru", započeo je Canales u intervjuu za Marcu.

Naravno, uz toliko ozljeda kroz glavu mu je prolazio i eventualni kraj karijere, ali nije želio odustati...

"Istina je da se to motalo po glavi, ali nikada tako nešto nije bilo opcija za mene. Svaki povratak me je činio jačim i boljim nego što sam to bio prije ozljede, što mi je pružalo dodatnu energiju i snagu. Sjećam se, dok sam bio ozlijeđen, često sam sanjao kako igram na terenu. To pomaže kad se vratite jer se brže prilagodite. Sretan sam što mogu igrati nogomet i nikada neću odustati", jasan je Španjolac, koji se zajedno sa suigračima sprema za utakmicu Španjolske i Norveške (subota 20:45).

Zanimljivo, na mjestu gdje mu je operirano koljeno ostao je ožiljak od kojeg je Canales tetovažom napravio riblju kost...

"Na takvu ideju sam došao kroz razgovor s prijateljem. To je ožiljak od operacije ligamenata koji je podsjećao na riblju kost pa sam dodao to što je trebalo. Također, mogao je to biti i vrat od žirafe ili bilo što drugo, ali mi se riblja kost najviše sviđala", zaključio je Canales.

I Hrvatska ima svog Canalesa u Marku Pjaci, koji se opet teško ozlijedio, a kojem priča Španjolca može biti veliki motiv na još jednom teškom putu povratka na teren.

Pročitajte više