hrvatski nogometaši

Bio je strašan talent, prije tri godine igrao je za Hrvatsku, a sad nema klub

Foto: Guliver Image/Getty Images

OD Ivana Močinića se očekivalo puno. Kao klinac pokazivao je strašan talent, bio je kapetan Rijeke, a Ante Čačić ga je pozvao u reprezentaciju koja je u Rusiji u prijateljskoj utakmici pobijedila domaćina 3:1. Ivan Močinić je odigrao cijelu utakmicu. Prethodno je bio član mlade reprezentacije pod vodstvom Nike Kovača, koji je razmišljao o pozivanju ovog veznjaka i za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Pred njim je tada bila sjajna budućnost, ponude su pljuštale i bilo je jasno da će napustiti Rijeku. Otišao je u bečki Rapid i tada mu je karijera krenula nizbrdo. Ozljede su ga uništile. Prva sezona u Austriji je još i bila solidna, odigrao je 14 utakmica, da bi onda posve potonuo, ispao u drugu momčad za koju je u dvije godine odigrao tek 11 utakmica.

Močinić i Rapid su na obostranu korist raskinuli ugovor i nekadašnji veliki talent hrvatskog nogometa u potrazi je za angažmanom.

''Trener mi je još ranije rekao da ne računa na mene, tako da je to bio jasan signal. Sjeli smo početkom tjedna i raskinuli ugovor na obostrano zadovoljstvo, iako mi je ugovor trajao još godinu dana. Naravno da nisam imao želju ostati u drugoj ekipi, iako sam proljetos redovno igrao'', rekao je 26-godišnji Močinić.

Kaže da je napokon zdrav i da ima neke ponude, ali da bi se volio vratiti kući, u Rijeku.

''Treniram, pripremam se i tražim novi izazov u karijeri. Zdravstvena situacija je OK, odigrao sam u drugoj ekipi Rapida nekoliko solidnih utakmica. Želja mi je otvoriti novo poglavlje u karijeri na pravi način. Prošli put kada smo razgovarali rekao sam da mi treba neka promjena u karijeri. Bio sam u Beču tri godine, imao velikih problema s ozljedama. Zdrav sam, a sada treba pronaći pravi klub za povratak. Treba mi klub u kojem ću imati dobre uvjete za trening i povjerenje trenera! Spreman sam naporno raditi da bih se vratio tamo gdje sam stao prije ozljede. Ima nekih upita iz inozemstva, ali to nije nešto za što mogu reći da je sigurno. Imam dvije, tri opcije koje nisu loše, rekao je Močinić za Novi list, pa se osvrnuo na činjenicu da se Igor Bišćan još uvijek nije javio:

''Nije, iako bi Rijeka sigurno bila dobra opcija. U svakom slučaju bilo bi dobro da što prije nađem klub i da se što prije počnem pripremati s momčadi, iako mi je stvarno trenutno najbitnije da sam konačno zdrav.''

Pročitajte više