Bio je velika Dinamova želja, no ipak je odabrao drugi klub

Foto: EPA

ŠVICARSKI obrambeni igrač Bećir Omeragić napušta FC Zürich i priključuje se francuskom prvoligašu Montpellieru, trenutno 12. momčadi na ljestvici Ligue 1, objavio je švicarski klub. Omeragić je proveo pet godina u Zürichu, istekao mu je ugovor i bez odštete odlazi u Francusku.

Uprava Dinama stopirala Mamićev dogovor

Bio je želja zagrebačkog Dinama. Zdravko Mamić ga je na jednoj od svojih "presica" naveo kao igrača na kojem je Dinamo trebao izgraditi budućnost, no transfer je stopirala uprava kluba jer Dinamo jednostavno nije imao toliko novca. Dinamova odšteta švicarskom klubu trebala je iznositi 700 tisuća eura uz deset posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje.

Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je biti 1.6 milijuna eura uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje. Uz to, godišnja bruto plaća Omeragiću trebala je iznositi 650 tisuća eura na ugovor od šest godina.

Kako smo pisali, nakon izgona Mamića iz kluba u Dinamu su pokušali smanjiti iznos transfera na između 300 i 400 tisuća eura, skoro je tu došlo i do dogovora, no posao je ipak propao.Prema Transfermarktu, ovaj 21-godišnji stoper vrijedi četiri i pol milijuna eura, a za prvu momčad Züricha odigrao je 109 utakmica, bez postignutog pogotka.

Htjeli su ga Hajduk i Zvezda?

Karijeru je započeo u mlađim kategorijama švicarskog Servettea. Osim Dinama, za njega su zainteresirani bili Braga, Augsburg, Burnley i Hoffenheim, a spominjali su se i Hajduk te Crvena zvezda. Prošao je baš sve omladinske selekcije švicarske reprezentacije.

Za A reprezentaciju je dosad upisao četiri nastupa. Debitirao je u listopadu 2020. godine u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske i u porazu 2:1 odigrao svih 90 minuta. Zadnji nastup upisao je u lipnju 2021. godine u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna.
 

Pročitajte više