"Bio je više od suigrača..."

"PRŠO je bio puno više od suigrača." - kaže 23-godišnji Kris Boyd koji je s Dadom posljednjih 18 mjeseci na Ibroxu dijelio svakodnevnicu.

Otkako je 1. siječnja i službeno preselio iz Kilmarnocka, odbivši neposredno prije ponude klubova iz otočkog Championshipa od kojih je jedna glasila na čak pola milijuna funti, Boyd je u Prši pronašao mentora i prijatelja.

"Kada sam došao u Rangerse, Dado se prema meni tako lijepo ponašao, od njega sam najviše naučio, što tijekom utakmica, što na treninzima. Fantastičan je osjećaj biti na travnjaku s takvom veličinom. On stvara, tjera nas naprijed. Nadam se da prije njegovog odlaska, u ovih pet preostalih utakmica, možemo postići dobre rezultate. Zaslužio je to za kraj." - kazao je.

"Njegov odlazak veliki je udarac, nedostajat će nam na terenu, ali i u svlačionici. On je vođa kakvog treba svaki pravi nogometni klub. No, na žalost sve stvari dođu do svoga kraja, na nama je sada da dokažemo kako se možemo nositi sa svim nedaćama."

I Eusebio na Ibroxu

Već sutra na Ibroxu se igra derbi s Heartsom, a Boyda, Pršu i suigrače s tribina će gledati jedan od najboljih napadača kojeg je nogomet ikada imao. Portugalac Eusebio, senzacija sa SP-a iz daleke 1966., dolazi na poziv klupske legende Rangersa, Sandya Jardinea..

"1971. igrali smo protiv Portugala, bilo je to moj prvi nastup od 90. minuta u škotskom dresu. Trebao sam paziti na Eusebia, a kako je nakon poluvremena ostao u svlačionici, mora da sam bio dobar. Slavili smo s 2:1." - prisjeća se Jardine.

"Eusebio je bio zaista briljantan i jako sam sretan što dolazi na Ibrox. Također sam siguran da će naši navijači biti oduševljeni." - dodao je.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više