Birmingham ponovo slavio u protiv Ville

PO DRUGI  put ove sezone Birmingham City je u gradskom derbiju pobijedio Aston Villu i tako povećao svoje izglede za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa.

Nakon trijumfa na svom travnjaku, City je porazio Aston Villu i na Villa Parku. Ovoga puta bilo je 2:0, a pogotke su postigli Stan Lazaridis (74) i Geoff Horsfield (77). ´Ovo su možda i naši bodovi spasa. Bilo je izuzetno važno dohvatiti tri boda na nekom gostovanju. Oduševljen sam igrom svojih igrača. Da smo cijele sezone igrali tako borili bi se za neki od europskih kupova,´ kazao je menadžer Birminghama Steve Bruce.

Osim što je primila dva pogotka, Villa je utakmicu okončala i bez dvojice igrača. Prvo je u 50. minuti Dion Dublin ´pocrvenio´ nakon što je udario Robbiea Savagea, a potom i Joey Gudjonsson u 80. minuti dobio drugi žuti karton. Zanimljivo, i Birmingham je okončao utakmicu s igračem manje. U 87. minuti teren je morao napustiti Nico Vaesen, međutim ne zbog crvenog kartona, već zbog ozljede koljena, a kako je strateg Citya već obavio tri izmjene nije mogao uvesti novog igrača.

Pročitajte više