pripreme hrvatskih klubova

Bišćan: Bitno da smo se istrčali, zadovoljan sam unatoč porazu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

RIJEKA je pripreme na slovenskom tlu otvorila porazom od novog ruskog prvoligaša Sočija 1:2. Nakon toga na travnjak je istrčao sastav koji je bio sačinjen uglavnom od juniora i mlađih igrača, koji su lokalni NK Triglav svladali 2:0.

>> RIJEKA - SOČI 1:2 Bezidejni Riječani izgubili prvu utakmicu slovenskih priprema

Igor Bišćan izrazio je zadovoljstvo viđenim te naglasio da je najbitnije da nije bilo ozljeda.

"Prva je utakmica krenula dosta dobro, žustro, a tempo dobar. Posebno smo dobri bili u prvih 25 minuta, nakon čega smo pali i primili dva naivna gola. Najvažnije je što smo se dobro istrčali, dali smo maksimum, onoliko koliko se može u ovoj fazi priprema. Dogovor je bio da uđemo jako i vidimo koliko ćemo izdržati. Momci su nakon teškog miniciklusa dobro sve odradili, a najvažnije je što se nitko nije ozlijedio. Druga utakmica nije bila protiv tako jakog protivnika i ne treba je posebno analizirati", kazao je Bišćan.

Soči je pokazao da je u dobroj formi pred početak ruskog prvenstva koje ga čeka za tjedan dana. Rusima je pobjeda protiv Rijeke bila svojevrsna generalka.

"Pretpostavili smo da nismo još u optimalnoj formi, niti bi trebali biti. Zadovoljan sam s prvih pola sata, posebno energijom, žustrinom i agresijom. Kasnije smo pali, ali nema veze, jako smo dobro iskoristili utakmicu protiv čvrstog protivnika, sada ćemo se malo osvježiti i za nijansu biti življi i rastrčaniji", dodao je Bišćan.

U drugoj spomenutoj utakmici, protiv Triglava, trener Rijeke eksperimentirao je sa stoperom Darkom Velkovskim na poziciji zadnjeg veznog.

"Nije bilo niti previše solucija, a Velkovski to zna igrati. Dečko je talentiran i tehnički dosta dobar, ali vidi se da je ostavilo traga vrijeme u kojem je bio van terena i igrao drugu poziciju", završio je.

Pročitajte više