EURO U-21

Bišćan: Naša igra ovisit će o rezultatu druge utakmice. To ćemo stalno pratiti

Foto: EPA

MLADA reprezentacija Hrvatske sutra protiv Engleske od 18 sati u Kopru igra utakmicu 3. kola skupine D, u kojoj može izboriti plasman u četvrtfinale natjecanja.

Na konferenciji za medije utakmicu je najavio izbornik Igor Bišćan. Rekao je da će na igru njegove momčadi utjecati i rezultat iz druge utakmice u skupini, u kojoj se u isto vrijeme sastaju Portugal i Švicarska.

"Čeka nas teška utakmica, još je rano govoriti o sastavu"

Hrvatska nakon pobjede protiv Švicarske (3:2) ima tri boda i nalazi se na drugom mjestu. Englezi su zadnji i bez bodova te u posljednjem kolu moraju pobijediti ako žele imati bilo kakve šanse za plasmanom u četvrtfinale. Prvi je Portugal sa šest bodova, dok je Švicarska treća s istim brojem bodova kao i Hrvatska.

"Mi i Englezi smo u potpuno suprotnom psihičkom momentumu. Oni su u prve dvije utakmice razočarali, ali to nas ne smije zavarati. Radi se o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji. Oni još uvijek imaju realne izglede za prolazak. Potrebna im je pobjeda i poraz Švicarske. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, kao i sve na ovoj razini", rekao je Bišćan.

Izbornik još ne zna na koga će sve računati u prvoj postavi protiv Engleza. U konačnoj odluci pomoći će mu današnji trening.

"Do utakmice je ostalo više od čitavog dana. Sada je teško govoriti o sastavu. Nekoliko igrača osjeća posljedice utakmice protiv Švicarske, a to su Franjić, Šverko, Majer, Erlić... Nakon današnjeg treninga ćemo vidjeti tko će biti spreman i koliko za sutrašnju utakmicu", kazao je.

"Šemper je osjetio probleme u šaci"

On je u utakmici protiv Švicarske za prvog golmana izabrao Dominika Kotarskog, dok je u porazu od Portugala branio Adrian Šemper.

"Promjena golmana je bila moja odluka s obzirom na tip utakmice koji sam očekivao. Nema nikakve veze s onim što je Šemper pokazivao, on je uvijek bio pouzdan. Na kraju je Kotarski zadržao mirnoću i sam je ispravljao svoje pogreške. Šemper je osjetio i probleme s ozljedom šake tako da i to moram uzeti u obzir kod izbora golmana", odgovorio je na pitanje o promjeni na golu.

Bišćan je govorio i o taktici za Englesku. Nije najavio velike promjene.

"Nećemo bitnije mijenjati koncepciju momčadi i način ulaska u utakmicu. Nećemo srljati jer to ne bi bilo pametno pošto Englezi imaju moćne pojedince koji su jaki u igri jedan na jedan. Morat ćemo biti pametni, uski, stajati u bloku, ali također moramo u svakom trenutku biti opasni prema naprijed. Poteze na utakmici povlačit ćemo i s obzirom na situaciju na drugoj utakmici jer ćemo u svakom trenutku biti upoznati s rezultatom", objasnio je.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više