Bišćan otpisao nesuđenog lijevog beka. Žele ga u 2. Bundesligi

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

DINAMOV trener Igor Bišćan iskoristio je pripreme za novu sezonu da, između ostalog, probere igrački kadar i odluči tko jest u krugu prve momčadi, a tko nije. Otpisao je neke mlade igrače koje je poveo na pripreme, a među onima starijima za koje više nema mjesta je i Daniel Štefulj.

Njega je Dinamo kupio od Rijeke u siječnju 2021. godine za milijun eura i ostavio ga na posudbi na Rujevici te se 23-godišnji lijevi bek vratio s posudbe na ljeto. U Dinamu je bio dvije godine, ali se nije uspio nametnuti nijednom od niza trenera koji su vodili prvu momčad.

U veljači ove godine otišao je na posudbu u Celje i nakon što se vratio ovog ljeta Bišćan ga je poveo na pripreme. Dao mu je šansu, koristio ga je na lijevom, pa čak i na desnom beku, ali njime nije bio zadovoljan i više na njega ne računa.

Trenira odvojeno od ostatka momčadi

Štefulj je prebačen u skupinu igrača koji treniraju odvojeno od ostatka momčadi i koji čekaju rješenje svojeg statusa bilo da će s njima biti raskinuti ugovori ili će biti prodani. Štefulj ugovor s Dinamom ima do ljeta 2026. godine, ali bi ga se klub rado riješio.

On je bio jedan od pokušaja stare uprave da riješi gorući problem lijevog beka. Prije njega je stigao Marijan Čabraja iz Gorice za 1.6 milijuna eura, a nakon njega i Petar Bočkaj koji je Osijeku plaćen 2.7 milijuna eura.

Lijevog beka krpa Robert Ljubičić

Nijedan od njih trojice nije se pokazao pravim rješenjem pa je Ante Čačić na lijevog beka stavio Roberta Ljubičića iako je on došao primarno kao vezni igrač. Dinamo ovog ljeta traži rješenje na toj poziciji, a trenutačno se razmatraju jedan Brazilac te dva igrača iz Europe.

Kako doznajemo, za Štefulja postoji interes u 2. Bundesligi. Dinamo ga je platio milijun eura pa je za očekivati da bi ga za toliko pustio ako bi došla neka konkretna ponuda. Za sad je nema, ali se očekuje.

Pročitajte više