HNL

Bišćan protiv Gorice jedva slaže obranu: "Trebamo nešto poduzeti"

Foto: nk-rijeka.hr

NOGOMETAŠI Rijeke proljetni dio sezone u Prvoj HNL otvorit će domaćom utakmicom protiv Gorice. Nakon odrađene odgođene utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici, Riječani će u nedjelju od 17 sati na Rujevici ugostiti hit jesenskog dijela sezone.

Bit će to pravi ispit za Igora Bišćana i njegovu momčad koji će imati priliku dokazati da su u stanju boriti se za europska mjesta. Izuzev toga, posljednji susret ove dvije ekipe označio je i kraj ere Matjaža Keka na klupi riječkog prvoligaša.

Trener Rijeke uoči nedjeljnog dvoboja ima pregršt problema i pitanje je hoće li uspjeti sastaviti obranu za dvoboj s Goricom.

"Čeka nas jedna sasvim sigurno zahtjevna utakmica, protiv protivnika koji je u prvom dijelu sezone bio ugodno iznenađenje, i to potpuno zasluženo. Puno bodova su skupili na gostovanjima, vole pričekati da ih se napadne i onda preko kontri i brzih izlazaka mogu biti neugodni", rekao je Bišćan na početku presice.

Problem je pozicija desnog beka na kojoj nema ozlijeđenih Marija Pavelića i Momčila Raspopovića. Potonji je ozlijedio ligamente koljena na utakmici u Koprivnici i za njega je sezona završena.

U Koprivnici je u toj ulozi odigrao stoper Joao Escoval i zadovoljio Bišćanov kriterij.

"Escoval je dobro reagirao. Vidi se da mu to nije prirodna pozicija, ali odigrao je korektno. Velkovski? Nastojat ćemo sve igrače ukomponirati da budu u nekom optimalnom ritmu. Morat ćemo se skupiti u ovoj situaciji. Pavičić? Uvijek razmišljam što je bolje, da li da bude bliže golu ili više odostraga. Dobro je odigrao, no to su katkad nijanse i stvar procjene", dodaje trener Rijeke.

Matjaž Kek svojevremeno je znao Zorana Kvržića iskoristiti u krpanju pozicije desnog beka, ali to sigurno nije dugoročno rješenje za klub s Rujevice.

"Bojim se da u ovoj situaciji ne možemo ubaciti Brauta koji je još uvijek kadet i pitanje je kako bi se snašao u seniorskom nogometu. Mislim da ćemo morati reagirati i na toj poziciji, pogotovo ako Pavelić ne bude spreman sada ili u dogledno vrijeme. Nedostaje nam igrača na bočnim pozicijama i trebamo nešto poduzeti", istaknuo je Bišćan znakovito.

Osim problema s ozljedama, Bišćan ne može računati na suspendirane Antonija Mirka Čolaka i Roberta Punčeca, kao i Alexandera Gorgona koji tek sljedeći tjedan počinje trenirati s ostatkom momčadi.

Na konferenciji za medije bio je i veznjak Rijeke Luka Capan koji se treneru stavio na raspolaganje za sve pozicije.

"Momčad od koje nitko nije nešto previše očekivao na početku sezone, a oni su napravili sjajan posao. Otišao im je najbolji igrač, doveli su neke zamjene, i bit će jako zahtjevno protiv njih. Obje utakmice bile su teške, mi smo ih dobili ovdje u prvom kolu, a oni nas na svojem terenu i čeka nas težak posao. Spreman sam igrati na bilo kojoj poziciji, želja je samo da igram, a šef je tu da odluči gdje", kazao je Capan.

Pročitajte više