BIŠĆAN PRVAK SLOVENIJE Osvojio titulu nakon drame u zadnjem kolu

Screenshot

OLIMPIJA je novi prvak Slovenije! Momčad Igora Bišćana u dramatičnom zadnjem kolu odigrala je 1:1 kod Domžala i tako zbog boljeg međusobnog omjera s Mariborom osigurala šesti naslov, prvi od 2016. godine.

Bišćanovoj momčadi je u zadnjem kolu trebao samo bod protiv susjeda, no do njega su došli tek iz penala u 81. minuti. Domžale su povele u 67. minuti golom Bizjaka, a budući da je u tom trenutku Maribor odavno vodio 2:0, činilo se da će Ljubljančani ostati bez titule.

Rezultati by SofaScore

No onda je Klemenčić potpuno nepotrebno u kaznenom prostoru srušio Stefana Savića i sudac Damir Skomina dosudio je kazneni udarac koji je realizirao Rok Kronaveter. Klemenčić je u duelu ramenom nasrnuo na Savića, koji je pomalo teatralno pao, a Skomina je tek nakon nekoliko sekundi pokazao na bijelu točku.

U sudačkoj nadoknadi Olimpijini navijači su prekinuli susret nakon što su se s tribina spustili do terena, no zadržani su ogradom i intervencijom redara. Utakmica je nastavljena nakon gotovo deset minuta, a Domžalčani u pet minuta sudačke nadoknade nisu uspjeli napraviti novi šok. Na mali stadion u Domžalama natiskalo se gotovo 4000 uglavnom Olimpijinih navijača, a oni koji nisu mogli na tribine navijali su s obližnjih krošnji, ograda i mostova.

Na vrlo sličan način Olimpija je prije tjedan dana došla i do nevjerojatne pobjede u Mariboru kojom se vratila na prvo mjesto. Bišćanovi dečki gubili su 2:1 do 74. minute kad je također Savić izborio kazneni udarac koji je dosudio upravo Skomina. Olimpiji je trebala pobjeda i do nje je došla u 90. minuti, kad je Vombergar glavom zabio za 3:2.

Olimpija je tako sezonu završila s 80 bodova, kao i Maribor, ali zbog spomenutog boljeg međusobnog omjera je osvojila titulu. Prije nešto manje od dva mjeseca Igor Bišćan je imao sedam bodova više od Mariborčana, ali je spletom loših igara i nevjerojatne nesreće prednost ispustio i uoči derbija u Mariboru pao na drugo mjesto.

No njegova momčad pokazala je odlučnost, dobila derbi i u odlučujućoj utakmici izbjegla poraz protiv neugodnih trećeplasiranih Domžala. Olimpija je izgubila samo dvije utakmice u cijelom prvenstvu. Jednu od Maribora u Ljubljani i jednu upravo od Domžala.

Bišćan je u svojoj drugoj trenerskoj sezoni u karijeri osvojio naslov prvaka. Prošle sezone je s Rudešom osvojio 2. HNL nakon čega je otišao u Olimpiju s kojom je sad prvak Slovenije.

Pročitajte više