Biserka Petrović: Ovakvog igrača nisam vidjela još od Dražena

Foto: Hina

SLOVENIJA je pokorila košarkašku Europu i s Eurobasketa kući stigla neporažena, sa zlatnom medaljom u rukama. Već danima se ne stišava euforija oko sjajne slovenske momčadi, a posebno oko 18-godišnjeg Luke Dončića, mlade zvijezde Real Madrida koja je u svojoj premijeri na Eurobasketu odigrala fantastični turnir.

U regiji su, očekivano, odmah krenule usporedbe s legendarnim Draženom Petrovićem, a o tome se oglasila i majka pokojnog hrvatskog reprezentativca. Biserka Petrović tvrdi da prati Luku Dončića otkako igra u Real Madridu.

"Vidjela sam da se rađa nova zvijezda. Tako je mlad, tako zrelo igra, to me je na Eurobasketu sve podsjetilo na Dražena. Otkad je Dražen otišao, nisam vidjela dečka koji u tim godinama igra tako zrelo. Bila sam sretna što se to opet događa na ovim prostorima. Nastavit ću pratiti Luku", rekla je Biserka Petrović za slovenski Planet TV.

"Dražen je uvijek govorio da nas, kad bi na ovim prostorima složili momčad, ne bi pobijedila ni NBA ekipa. Njegov cilj bio je pokazati da se najbolja košarka igra na Balkanu. Drago mi je da se to sada pokazalo točnim."

Dražen je, osim igre, u momčad donosio i posebnu kemiju.

"Primjer iz Barcelone, kad je Hrvatska igrala protiv Dream Teama, došao je u svlačionicu i rekao - mi njih možemo pobijediti. Svi su se uplašili, a on je rekao da se svakoga može pobijediti. Nikada se nije povlačio, uvijek je išao naprijed. Dražen nije rado gubio, a čini mi se da je takav i Luka."

"Oduševio me je i Goran Dragić, to je sve djelo njega i trenera, ukomponirali su mladost Luke i zrelost Dragića, i ostatak ekipe je imao fascinantnu kemiju. To treba biti putokaz svima na ovim prostorima, kako se to radi i dolazi do toga", rekla je Draženova majka. 

 

 

 

Pročitajte više