Bivša NBA zvijezda: Jokić je najgori MVP u zadnjih 40 godina

Foto: EPA

NEKADAŠNJI sjajni, ali i incidentni NBA košarkaš Gilbert Arenas nastavio je kritizirati Nikolu Jokića i NBA ligu. On tvrdi da je srpski centar statistički najgori igrač koji je osvojio nagradu MVP. Napisao je to prije tri godine, a sad je svoje mišljenje objasnio u podcastu Nightcap.

Kritizirao Jokića i ranije

"Jokić je najgori MVP u zadnjih 40 godina. Kad govorimo o igračima koji su osvojili nagradu MVP, njihove momčadi su bile prve ili druge na kraju regularne sezone. No imamo i izvanredne sezone kao što je bila ona Michaela Jordana 1988. ili Russella Westbrooka 2017.

Jordan je sa svojom momčadi bio sedmi u NBA ligi, ali imao je 35 poena, šest asistencija, pet skokova i tri ukradene lope u prosjeku. Bio je najbolji obrambeni igrač lige i najbolji strijelac. Povijesna godina za njega. Kad je Westbrook osvojio nagradu, u prosjeku je imao triple-double. Čudesno", rekao je Arenas.

Srbin dvaput osvajao nagradu

Arenas je ovime pokušao objasniti svoju tezu iz 2021. godine, kad je Jokić osvojio MVP nagradu. Pritom je zabijao 26.4 poena uz 8.3 asistencije i 10.8 skokova u prosjeku. Nekadašnji playmaker Washington Wizardsa napisao je tad na Twitter: "Najgori MVP ikad." Denver je te sezone završio kao peta NBA momčad.

Jokić je proglašen najboljim igračem lige i 2022. godine, no prošle je nagradu uzeo centar Philadelphije Joel Embiid. Nagrada se odnosi na nastupe u regularnom dijelu sezone pa Jokiću nije mogla prošle godine pomoći činjenica da je osvojio naslov prvaka.

 

Pročitajte više