TENIS

Bivša pobjednica Wimbledona primila dirljivu ispriku: "Bio sam ovisan"

Foto: Profimedia

BIVŠA češka tenisačica Barbora Strycova, Grand Slam pobjednica i nekad prva igračica svijeta u parovima, objavila je na društvenim mrežama dirljivu poruku koju joj je poslao fan ispričavajući joj se za sve ružne riječi koje joj je uputio kad bi ga ishod njenog meča srušio na kladionici.

Nije tako mislio

"Zdravo, Barbora, čestitam ti na cijeloj karijeri. Samo želim reći da sam neko vrijeme bio ovisan o klađenju i rekao neke zlobne stvari kada mi oklada ne bi išla na ruku. Želim da znaš da mi je jako žao i da nikad nisam to stvarno mislio", stoji u poruci, uz koju je tenisačica napisala: "Isprika prihvaćena."

Simpatična isprika oduševila je i njene fanove, od kojih su neki i sami priznali da su imali ili imaju problema s klađenjem i da su često znali na sličan način reagirati na ishode, a mnogi su Strycovoj poručili da im nedostaje u svijetu tenisa otkako je prošle godine objavila odlazak u mirovinu.

Osvojila olimpijsku medalju, Wimbledon i šest Fed Cupova

Strycova ima 35 godina, a najbolje dane karijere pamti s Wimbledona 2019., na kojem je dogurala do polufinala u pojedinačnoj konkurenciji, što joj je najbolji Grand Slam rezultat karijere, a osvojila ga je u paru s Hsieh Su-wei, što joj je omogućilo proboj na prvo mjesto WTA ljestvice parova. Najbolji renking u singlu bio joj je 15. mjesto.

To joj je jedina Grand Slam titula u karijeri, ali je s Lucie Šafarovom osvojila olimpijsku broncu u paru u Riju 2016., a čak šest puta bila je pobjednica Fed Cupa. U ožujku prošle godine objavila je da je trudna, a u svibnju da prekida karijeru. Sada joj je majčinstvo glavna preokupacija.

Pročitajte više