Bivša zvijezda Chelseaja: Novac koji sam zarađivao nije bio moj

Foto: EPA

JOHN OBI MIKEL (36) završio je bogatu karijeru prije dvije godine u Kuvajtu. Nigerijski veznjak igrao je za Lyn, Chelsea, Tianjin, Middlesbrough, Trabzonspor i Stoke, a za Nigeriju je odigrao 91 utakmicu te zabio šest golova. Kroz karijeru je zaradio dovoljno novca da osigura lagodan život sebi i svojoj obitelji, no priznao je da su tu postojali problemi.

"To je nešto o čemu se ne priča puno, ali kada dođete iz Afrike, novac koji zaradite nije vaš. U Africi imate svoje rođake. Tvoja sestra će se udati za nekog tipa koji samo želi ući u obitelj nogometaša i osigurati si egzistenciju. Novac za sestru onda ide njemu i on s njim radi što hoće", rekao je Mikel pa dodao:

"Ponekad moraš reći da je dosta. Meni se ovo dogodilo prije pet godina. Rekao sam da to radim otkako igram nogomet i da moram prestati. Tada postaješ negativac, više te ne kontaktiraju, ali moraš biti jak. Reći će vam ako ne pošaljete novac, da ćete izaći u medijima. Nakon svega što sam napravio za njih, moja obitelj me ucjenjivala."

Pročitajte više