BOKS

Bivše NBA i NFL zvijezde boksaju u predborbi za Jakea Paula

Foto: Guliver

YOUTUBER Jake Paul 18. prosinca boksat će protiv Tommyja Furyja, brata puno poznatijeg svjetskog prvaka Tysona, a u jednoj od predborbi sučelit će se bivše superzvijezde NBA lige i NFL-a Deron Williams i Frank Gore.

Trostruki All-Star igrač i dvostruki olimpijski prvak

Williams je 37-godišnji bivši playmaker koji je od 2005. do 2017. igrao u NBA ligi za Utah Jazz, New Jersey/Brooklyn Netse, Dallas i kratko Cleveland, a tijekom lockouta 2011. kratko je bio u turskom Bešiktašu. Tri puta je nastupio na All-Star utakmici i dvaput je izabran u drugu NBA petorku, a s američkom reprezentacijom osvojio je olimpijska zlata u Pekingu 2008. i Londonu 2012. Karijeru je završio s prosjecima od 16.3 poena i 8.1 asistencije u 845 utakmica, a u najboljim sezonama zabijao je i preko 20 poena.

NFL rekorder i član najbolje momčadi 2010-ih

Gore je godinu dana stariji i 16 cm niži (175 cm) bivši running back, ali očekuje se da će u ring ući slične težine, a granica je postavljena na 98 kg. Gore je u NFL-u igrao od 2005. sve do lani, prvih je devet godina proveo u San Francisco 49ersima, pet puta je igrao na Pro Bowlu (NFL All-Staru), a izabran je u najbolju momčad desetljeća u NFL-u. Karijeru je završio s 241 utakmicom, najviše od svih running backova u povijesti lige.

Obojici će ovo biti boksački debi, a borba je dogovorena na četiri runde.

Paul prvi put protiv pravog boksača

Glavni šou večeri okršaj je Jakea Paula, koji je dosad pobijedio sva četiri protivnika u ringu - kolegu youtubera AnEsonGiba, bivšeg NBA zakucavača Natea Robinsona te bivše MMA borce Bena Askrena i Tyrona Woodleyja. Tommy Fury bit će mu prvi protivnik s iskustvom u profesionalnom boksu. Brat Tysona Furyja dobio je svih sedam mečeva, a posljednji baš u funkciji predborbe za Paulov meč s Woodleyjem.

Pročitajte više