LIGE PETICE

Bivši as Premiershipa mjesecima traži klub. Javio mu se Arsenal s posebnom ponudom

Foto: EPA

JACK WILSHERE (29) ima 260 utakmica na vrhunskom nivou i 34 nastupa za reprezentaciju Engleske, ali već mjesecima nema klub.

"Zbog moje teške situacije u karijeri zadirkuju djecu u školi, rugaju im se da me nitko ne želi. Tako me sin pita: 'Zašto te nijedan klub neće?' Što da mu odgovorim na to?"

Priliku mu je početkom ove godine pružio drugoligaš Bournemouth, ali Wilshere je tamo igrao samo do kraja prošle sezone jer klub iz Championshipa nije bio zainteresiran za nastavak suradnje.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Sada je Wilshere na pragu povratka u Arsenal, potvrdio je menadžer Mikel Arteta.

"Razgovaramo s Jackom kako bismo shvatili što mu treba i što traži. To je osoba i igrač kojem se svi dive. Spremni smo mu pomoći koliko god možemo. On to zna i takva je situacija. Ne bih išao tako daleko i rekao da će on opet zaigrati za Arsenal. Ono što kažem je da razgovaramo s njim kako bismo razumjeli što mu treba i kako mu možemo pomoći."

Wilshere je debitant Arsenala u Premiershipu, a navijači su ga izabrali za najboljeg igrača kluba u njegovoj prvoj seniorskoj sezoni. Proglašen je najboljim mladim igračem lige i izabran i u idealnu momčad Premier League. Bio je kapetan Arsenala. Igrao je za sve mlade selekcije Engleske, a za seniorsku je debitirao kao 18-godišnjak. Bio je na naslovnicama FIFA-e za britansko i irsko tržište. 

Pročitajte više