Bivši Dinamovac Diddy Guela prešao u Arminiju Bielefeld

23-GODIŠNJI veznjak Obale Bjelokosti Franck Manga Guela, donedavno član zagrebačkih Modrih, potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim drugoligašem Arminijom.

Iz Grčke, preciznije Larisse, gdje je igrao otkako je napustio Dinamo, Guela je otišao kao slobodan igrač tako da njemački klub nije morao platiti odštetu.

"Guela je tehnički potkovan veznjak s napadačkim ambicijama, ali je i spreman vratiti se u obranu. Nadamo se da će se uklopiti u momčad čim prije i biti u top-formi", rekao je trener Bielefelda Thomas Gerstner.

Prisjetimo se, Guela je u Dinamo stigao na proljeće 2007. godine, iz grčke Kerkyre. Imao je svojih bljeskova, odigrao je nekoliko dobrih utakmica i pokazao da ima razoran udarac. No, to je većinom bilo sve od Mamićeve akvizicije koju je Dinamo vezao na četiri godine.

Istina je da moderni ofenzivac u Dinamu zapravo nikada nije dobio pravu priliku, a zarađivao je oko 150 tisuća eura po sezoni. Postao je nezadovoljan svojim statusom pa se i za njega i za klub rastanak pokazao kao najbolje rješenje.

Kao pravi razlog odlaska spominjao se i incident sa suigračem Antom Tomićem, koji mu je navodno na treningu rekao: "Tko te jebe crnčugo".

Pročitajte više