Transferi

Bivši dinamovac se vratio u HNL: "Morao sam otići, nisam dobio nijednu plaću"

Foto: Persepolis

MARIO BUDIMIR je ponovno u HNL-u. Iskusni napadač sljedeće sezone predvodit će napad Lokomotive.

Prethodnih pola godine 33-godišnji Budimir igrao je u iranskom Persepolisu, najpopularnijem tamošnjem klubu. Napustio ga je jer nije dobio nijednu plaću. 

"Naravno da se nismo rastali kao prijatelji. Nisu mi isplatili nijednu plaću! Sve će to FIFA riješiti, samo moram biti strpljiv", rekao je Budimir.

Prije dvije godine je Budimir razmišljao o završetku karijere nakon što je promijenio niz klubova. Tada je stigao poziv Rudeša za koji je postigao 13 golova i tako osigurao transfer u Dinamo. U dresu hrvatskog prvaka zabijao je u svim natjecanjima, postigao je devet golova u 21 nastupu, prije nego što ga je Ivanković odveo u Iran.

Tamo je postao junak Persepolisa jer je u posljednjem kolu protiv Pars Jam Bushehra zabio gol za titulu, a sada u Lokomotivi puno očekuju od njega.

"Od napadača se, jasno je, očekuju golovi. Vjerujem da ću opravdati očekivanja. Profesionalac sam i isto mi je igram li u Dinamu, Lokomotivi ili nekom drugom klubu. Najbitnije je da sam zdrav. Ništa ne mogu unaprijed planirati. Takva mi je karijera. Kad sam se vratio s Cipra, mislio sam da mi je karijera gotova, a godinu dana kasnije sam igrao u Dinamu", dodao je za Sportske novosti.

Pročitajte više