Bivši direktor NK Zagreba uzeo 2 milijuna kuna od transfera Banovića

ZAGREBAČKA policija osumnjičila je sportskog direktora nogometnog kluba ´Zagreb´ Dragu Marića da je oko dva milijuna kuna, od lanjskog transfera nogometaša Ivice Banovića u njemački klub SV ´Werder Bremen´, umjesto na račun Banovića, prebacio na tvrtku čiji je suosnivač.

Marić je odbacio tvrdnje policije, rekavši Hini kako je ´sve bilo legalno´ i kako nije počinio nikakvo kazneno djelo ili prekršaj.

Zagrebačka policija je zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju protiv Marića podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu koje će odlučiti ima li osnovane sumnje za pokretanje kaznenog postupka.

Policija nije otkrila identitet osumnjičenog, no navela je da je riječ o osobi koja je kao direktor NK ´Zagreba´, krajem kolovoza prošle godine, zaključila ugovor o cesiji na osnovu kojega je tvrtki ´Zagreb 903´ prebacila oko dva milijuna kuna, koje je njemački klub uplatio NK ´Zagrebu´ za prelazak Banovića u njihove redove.

Drago Marić je do 7. siječnja bio direktor NK ´Zagreba´, a od tada je sportski direktor kluba.

Marić je potvrdio da je suosnivač ´Zagreba 903´ i da je na tu tvrtku prebacio ´500.000 njemačkih maraka od transfera Banovića´.

On tvrdi da je njemački klub ugovor o prelasku Banovića potpisao s ljudima koji za to nisu imali ovlasti NK ´Zagreba´, te da je Banović sa ´Zagrebom´ imao ugovor prema kojem nije imao pravo na novac od transfera.

´To je bio novac kluba kojim smo vratili dug ´Zagrebu 903´´, kazao je Marić, odbacivši tvrdnje policije da je zlouporabio ovlasti i da je novac od transfera trebao dobiti Banović.

Novi direktor NK ´Zagreba´ Pero Šarić nije želio komentirati ovaj slučaj, rekavši kako klub nije dobio nikakvu službenu obavijest o rezultatima policijske istrage.

Pročitajte više