Bivši engleski reprezentativac: Kloppov učinak u Liverpoolu baš i nije tako dobar

Foto: EPA

JÜRGEN KLOPP stigao je u Liverpool 2015. godine, a napustit će ga na kraju sezone. U svom je mandatu klubu donio osam trofeja, među kojima i 2020. prvi naslov u Premier ligi, odnosno prvi u engleskom prvenstvu od 1990. godine te 2019. trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka. Liverpool je najjače europsko klupsko natjecanje te godine osvojio prvi put od 2004. Za nekadašnjeg engleskog reprezentativca Dannyja Millsa sve to je premalo.

Njemački stručnjak osvojio je s Liverpoolom svako natjecanje u kojem ga je vodio, osim Europa lige u kojoj je izgubio finale od Seville. Dvaput je izgubio i utakmice za naslov u Ligi prvaka, a u sezoni 2018./19. Liverpool je pod njegovim vodstvom osvojio 97 bodova u Premier ligi i bio drugi. To je bio treći najveći bodovni učinak u povijesti Premier lige i prvi koji momčadi nije bio dovoljan za naslov.

Mills: Osvojio je samo jednu Premier ligu

Ipak, Mills misli da Klopp "baš i nije bio tako dobar", da je trebao bolje, a Liverpool više pod njegovim vodstvom. "Osvojio je jednu Premier ligu u devet godina", inzistirao je Mills u razgovoru u kojem je se nije dao uvjeriti da je Klopp transformirao Liverpool i držao ga i još ga uvijek drži u utrci za naslovom protiv rekordno dobrog i bogatog Manchester Cityja pod vodstvom Pepa Guardiole.

"Uložio je i Liverpool velike iznose, a imao je sreće da je za velik novac prodavao igrače. Pogledajte Coutinha, prodan je za 140 milijuna eura, a nije igrao u Barceloni. Liverpool je trošio novac, plaće njegovih igrača su nevjerojatno visoke. Klopp je bio dobar, ali nije poput Guardiole. Pa osvojio je tek jednu Premier ligu", rekao je Mills.

Pročitajte više