Bivši gazda Reala koji je doveo Šukera bori se za život

Foto: Epa

SMRTONOSNI koronavirus hara Španjolskom. Sve je više mrtvih i zaraženih, a španjolski mediji javljaju da se bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz nalazi na intenzivnoj njezi u jednoj bolnici u Madridu gdje se liječnici bore za njegov život.

Tu su vijest večeras objavili svi španjolski mediji. 

Sanz je bio prvi čovjek Reala između 1995. i 2000. godine, a u njegovom mandatu Kraljevski klub uzeo je dvije Lige prvaka. Prvu 1998., nakon 32 godina posta i drugu dvije godine kasnije.

Sanz je završio u bolnici nakon što je nekoliko dana imao visoku temperaturu. Liječnici su vrlo brzo shvatili da je 76-godišnji Sanz zaražen smrtonosnim virusom, a testovi su to potvrdili.

Sanz je u Realu bio 15 godina. Najprije je od 1985. do 1995 radio kao direktor, da bi onda sjeo na predsjedničku stolicu nakon što je klub napustio Ramon Mendoza ostavši klub u financijskoj dubiozi.

Sanz je vlastitim novcem doveo Davora Šukera i Predraga Mijatovića, a potom je osvojio dvije Lige prvaka (1998. i 2000). Ipak, nije do kraja uspio sanirati goleme dugove pa je kormilo morao prepustiti Florentinu Perezu.

Sanz je naivno vjerovao da će činjenica da je Real u njegovu mandatu uspio uzeti dvije Lige prvaka nakon čak 32 godine čekanja biti dovoljna da dobije novi mandat. Prevario se. Florentino Perez je udarao po lošoj upravljačkoj politici kluba i svima je pod nos gurao papire koji su navodno pokazivali kako se Real nalazi u financijskoj dubiozi. Da je na tome ostao, Perez vjerojatno nikad ne bi postao predsjednik Reala, ali imao je on aduta u rukavu. Obećao je da će napraviti nemoguće, odnosno da će iz Barcelone dovesti Luisa Figa. Uspio je, najkontroverzniji transfer u povijesti Primere donio mu je mjesto koje je tako žarko želio, a Sanz je tada morao otići. 

 

Pročitajte više