S "Posebnim" je osvojio sve

Bivši golman Intera: Jorge Jesus je bolji trener od Josea Mourinha

Foto: EPA

BIVŠI golman Intera Julio Cesar smatra da je Jorge Jesus bolji trener od Josea Mourinha s kojim je ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Cesar je pod vodstvom Mourinha u Interu osvojio dvije titule prvaka Italije, Ligu prvaka i Kup Italije. Uspjeh još više dolazi do izražaja kada se istakne podatak da su liga, kup i Liga prvaka osvojeni iste sezone 2009-/10.

Brazilski golman je nakon Intera branio u Benfici od 2014. do 2017. godine. Samo u prvoj sezoni surađivao je s Jesusom, ali to je bilo dovoljno da ostane fasciniran njegovim trenerskim znanjem.

U toj sezoni Benfica je osvojila ligu i kup, dok je u skupini Lige prvaka bila tek četvrta iza Monaca, Bayera iz Leverkusena i Zenita.

"Zaista volim njegov rad. On je trener koji ima nešto dodatno, ali ne želim umanjiti veličinu drugih trenera. Mourinho je kulminacija moje karijere. To je bilo vrlo uspješno vrijeme s njim u Interu. Ipak, između Mourinha i Jesusa, biram Jesusa. Taktički, to je apsurdno. On nogomet živi 24 sata dnevno. On koristi izreku: 'Svi igraju nogomet. Razumijete igru koju rijetki razumiju.' Sjećam se da sam, kad sam stigao u Benficu, u prvoj sezoni naučio mnogo. On zna mnogo"; kazao je Cesar.

Nakon Benfice Cesar je otišao u Flamengo, gdje se u travnju 2018. godine oprostio od nogometa.

Pročitajte više