Bivši Hajdukovac preporodio se na Kreti

JEDNOM je prilikom Siniša Šošo rekao da nije očekivao ni upola dobar posao s Antom Rukavinom, kao sa 21-godišnjim napadačem Mariom Budimirom. "Trenutno nije u naponu snage, ali ima s njim velike planove." - podvukao je tom prilikom.

Nekadašnji Hajdukovac, koji je se dugo tražio na posudbama, pravu formu čini se polako pronalazi na Kreti. Nakon solidne polusezone u Šibeniku, kojem danas, premda to mnogi nisu prepoznali, nedostaje u jednakoj mjeri kao Rukavina i Schildenfled, Budimir je samo nakratko svratio na Poljud, i uvidjevši da za njega neće biti dovoljno sluha raskinuo ugovor te se ruku po ruku sa sinjskim skrbnikom otisnuo za Grčku.

U Ergotelisu, klubu koji čije ambicije streme ka sredini prvenstvene ljestvice, gdje je ne tako davno za pristojnu svotu eskivirao i bivši splitski kapetan Darko Miladin, visoki napadač predstavio se u raskošnom izdanju.

Pogotkom u 33. minuti Budmir je dobio minimalnu pobjedu svom novom klubu na gostovanju kod Atromitosa, prije nego je 83. minuti zamijenjen Zapropoulosom. Sve skupa ne bi bilo nimalo iznenađujuće, da Budimiru to nije drugi put da u samo nekoliko tjedana donosi pobjedu klubu s Krete.

U 85. minuti protiv Iraklisa, Budimir je solo akciju okrunio pobjedničkim udarcem iz vrlo neugodnog kuta, čime je potvrdio visoke ambicije kluba koji je tek ove sezone okusio prvoligaški nogomet.

U dosada šest odigranih susreta, otkako je u siječnju doveden kao nova hrvatska akvizicija, Budimir je zabio tri pogotka, ili preciznije pogodak svake dvije utakmice.

Dobar prosjek za igrača za kojeg u Hajduku nisu imali sluha.

D.R.
Foto: Večernji list

>>> Pogledajte Budimirov pogodak Iraklisu

Pročitajte više