Bivši hrvatski vaterpolist doživio infarkt: "Tri puta smo ga oživljavali"

Foto: Pixsell

BIVŠI splitski vaterpolist Mario Budimir, poznat kao dvostruki europski prvak s Jadranom (1991., 1992.), u srijedu navečer proživio je srčani udar u restoranu Duje na Gripama nakon malonogometnog turnira Četiri kafića.

U dramatičnim, ključnim životnim trenucima u pomoć su - do dolaska hitne pomoći - priskočili Hajdukov fizioterapeut Domenico Sisgoreo i jedan liječnik.

Suprug glazbene dive Doris Dragović hitnom je intervencijom odvezen u lokalnu bolnicu i operiran. Ugrađena su mu dva stenta i njegovo zdravstveno stanje i dalje je ozbiljno. Trenutačno boravi na jedinici intenzivnoga liječenja.

"Triput smo ga gubili, a bio je tu i jedan doktor, liječnik, ne znam koji je, nisam imao vremena niti pogledati, doktor je masirao srce, a ja sam upuhivao zrak, davao umjetno disanje Mariju. Nadam se da smo ga spasili, jer još je u bolnici i stanje je ozbiljno. Zvala me Doris i rekla da je Mario sam otvorio oči i da reagira na svjetlo", izjavio je Hajdukov fizioterapeut Domenico Sisgoreo za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte više